Vasile Sebastian Dâncu - „Politically incorrect. Scenarii pentru o Românie posibilă

Distribuie pe:

Editura Şcoala Ardeleană vă invită la lansarea volumului „Politically incorrect. Scenarii pentru o Românie posibilă" de Vasile Sebastian Dâncu (ediţia a III-a, Colecţia Şcoala ardeleană de sociologie, 2017), în cadrul celei de-a XVIII-a ediţii a Târgului de carte GAUDEAMUS. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 8 aprilie 2017, începând cu ora 12.30, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca.

România invizibilă pentru străini sau cea care este patria noastră invizibilă, de care ne este uneori ruşine, poate ieşi la suprafaţă într-o societate posibilă, din cioburile unui vis pe care îl purtăm cu toţii în suflet, dincolo de nivelul de cultură, de bogăţie sau pasiuni politice. Trebuie doar un strop de solidaritate, un pic de curaj şi o minimă încredere în forţa noastră colectivă. Dacă nu vom reuşi asta, vom vedea că încă 100 de ani, dincolo şi dincoace de Colectiv, înainte şi după Revoluţia din 1989, peste România se va întinde aceeaşi mare neputinţă, ticăloşie şi mizerie umană.

Societatea noastră pare a avea acest tip de impersonalitate, o înstrăinare de ea însăşi, o neparticipare la propriul destin. Avem un potenţial pe care nu-l actualizăm, nu-l scoatem la suprafaţă. Totul este posibil, se poate întâmpla, poate fi gândit, dar societatea nu se mobilizează pentru ca această virtualitate să devină fapt. Astfel că putem vorbi despre o Românie absentă, o Românie probabilă.

Lasă un comentariu