„Arta şi... Dumnezeu!"

Distribuie pe:

„Omul cântă ca să se împace cu lumea şi cu Dumnezeu".

Grigore Leşe (1954-),

Este un cunoscut solist de muzică populară din zona Ţării Lăpuşului - România. A absolvit Academia de Muzică „Gheorghe Dima", din Cluj Napoca, Facultatea de interpretare (Fagot), azi fiind doctor în Muzică şi profesor asociat al Facultăţii de Litere, Universitatea Bucureşti şi al Universităţii de Muzică Bucureşti. Repertoriul lui este constituit din melodii vechi, provenind din folclorul autentic al zonei şi marcând evenimente importante din viaţa omului. Grigore Leşe cântă şi la diferite instrumente muzicale. Autor de „Ziceri memorabile"

- „Degeaba suntem în patrimoniu UNESCO şi nu s-o umbla a colinda în România"

- „Cântatul este o necesitate. Omul dacă nu ar cânta ar muri. Este un har, este un dar transcendental, este un noroc de la Dumnezeu".

- „PE PÂMÂNT AVEM DOUĂ ŞANSE: CREDINŢA ÎN DUMNEZEU ŞI ARTA".

***

„Dacă Dumnezeu este ţinta ta, atunci ai noroc, pentru că Dumnezeu este atât de mare încât nu se poate să nu-l nimereşti".

Neale Donald Walsch (1943), scriitor

Este un mesager spiritual al zilelor noastre, ale cărui cuvinte continuă să atingă lumea în moduri profunde. Cu un interes deosebit şi timpuriu asupra religiei şi un sentiment adânc de conexiune cu spiritualitatea, Neale şi-a petrecut o mare parte din viaţă prosperând profesional, dar în căutare permanentă a explicaţiei spirituale înainte de a începe celebra sa „Conversaţie cu Dumnezeu". Seria sa de „Cărţi cu Dumnezeu" a fost tradusă în 34 de limbi, a atins milioane de vieţi şi a inspirat schimbări importante în vieţile de zi cu zi ale oamenilor.

***

„Legea Domnului nostru Iisus Hristos nu trebuie discutată, ci aplicată, căci numai aşa o vei putea înţelege".

Sterie Diamandi (1897-1981), scriitor, profesor aromân.

În anul 1924 este profesor la Roman, unde are ca elev pe viitorul patriarh al B.O.R., Iustin Moisescu. În opinia academicianului Răzvan Teodorescu, Sterie Diamandi a fost un autor prolific şi informat. A scris multe cărţi şi studii, printre care „Oameni şi aspecte din viaţa aromânilor" şi „Fiul lui Dumnezeu, Fiul Omului".

P.S. „Dumnezeu, Cel ce dă sămânţă semănătorului şi pâine spre mâncare, vă va da şi va înmulţi sămânţa voastră şi va face să crească roadele dreptăţii voastre. Dreptatea lui Dumnezeu rămâne în veac". II Cor. 9, 9-10).

„1001 CUGETĂRI" vol. XII

 

Lasă un comentariu