O REVISTĂ DEOSEBITĂ

Distribuie pe:

Revistă cu apariţie variabilă, de cultură şi viaţă, aparţinând Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor „Elena Cuza" din Bârlad are mottoul: „Toate popoarele civilizate au respectat femeia (Jean-Jaques Rousseau). Acesta este cel de al 34-lea număr al revistei „Viaţa noastră" din 2017 care are pe prima copertă portretul Doamnei Elena Cuza (1825-1909), iar alături poezia intitulată „Legenda femeii" semnată de profesorul Andrei Petruş.

Răsfoind cele 59 de pagini ale revistei bârlădene descoperim că ea se deschide cu editorialul „Faptele trec întotdeauna înaintea vorbelor" semnat de magistrul pensionar Nicolaie Mihai, pre-şedinte al acestei case din Bârlad din care cităm: „Non opus est verbis, credite rebus!" care le-a spus poetul Publius Ovidiu Naso (43 î.e.n.- 17 e.n.), care în traducere românească înseamnă „Nu-i nevoie de vorbe, credeţi faptele". Este un adevăr de care ţine cont CARP „Elena Cuza" din Bârlad în tot ce întreprinde această asociaţie.

Revista mai conţine şi alte materiale interesante pe care şi-au pus semnătura mai multe persoane.

Pe ultima copertă o vedem pe Regina Elisabeta a României (1843-1916) alături de poezia lui Bogdan Petriceicu Hasdeu „De-i Regină de departe / Licărind ca o scânteie / Ea dispare fără veste / Şi-o admiri abia în zbor / Dar priveşte-o-n astă carte / Şi mereu o vezi femeie / O femeie, care este / Înger scump pentru popor."

Felicitări colectivului de redacţie care a trudit pentru a oferi cititorilor săi această revistă deosebită.

Lasă un comentariu