DOAR 44 LA SUTĂ DINTRE ROMÂNI AU O GREUTATE NORMALĂ!

Distribuie pe:

Un studiu recent al companiei de cercetare ISRA Center, citat de Agerpres, arată că doar 44% dintre românii cu vârsta de peste 18 ani sunt normoponderali, în timp ce 33% sunt supraponderali, 15% obezi şi 5% subponderali.

„Numărul persoanelor cu o greutate normală scade dramatic după vârsta de 35 de ani. Se observă, astfel, că peste vârsta de 55 de ani, doar 3 din 10 români au o greutate normală, în timp ce două treimi sunt supraponderali sau obezi.

Există o corelaţie evidentă între educaţie şi obezitate. Astfel, dacă în cadrul populaţiei cu educaţie scăzută ponderea persoanelor obeze este de 21%, în rândul celor cu studii superioare procentul acestora scade până la 12%. Majoritatea românilor (51%) cred că au o greutate normală, în timp ce 4 din 10 consideră că greutatea lor este mai mare decât ar trebui, însă când aleg un nou produs, în timp ce 3 din 10 români nu verifică niciodată descrierea calorică a unui produs cumpărat pentru prima oară.

Conform sondajului, 9% dintre cei chestionaţi au renunţat la zahăr şi alte alimente (carnea de porc nu mai face parte din alimentaţia a 5% dintre români, la alimentele prăjite au renunţat 9%, iar 5% nu mai consumă sare).

În ultimii 3 ani, alimentaţia s-a schimbat şi în privinţa includerii mai multor alimente bio (eco) în meniu. 37% dintre români cumpără produse din agricultura ecologică cel puţin o dată pe săptămână şi doar 16% exclud aceste produse din coşul de cumpărături. Procentul include produsele ambalate sau neambalate, indiferent de sursa cumpărăturilor (supermarket, piaţă agroalimentară sau alţi furnizori)", se arată în studiul realizat în perioada 17 februarie - 8 martie 2017, pe un eşantion de 1.005 de respondenţi. 

Lasă un comentariu