Azomureş susţine „Academia Sighişoara"

Distribuie pe:

Azomureş continuă şi în 2017 parteneriatul cu organizatorii Festivalului „Academia Sighişoara" prin susţinerea evenimentului, programat să se desfăşoare anul acesta între 1-14 august, la Sighişoara.

Festivalul „Academia Sighişoara", un eveniment al Asociaţiei „Cultura Viva", reuneşte timp de două săptămâni unii dintre cei mai buni tineri muzicieni din ţară şi străinătate care vin să înveţe de la renumiţi profesori de muzică clasică. Pentru ediţia din 2017, organizatorii au pregătit cursuri pentru următoarele instrumente: vioară, violă, violoncel, pian, clarinet, contrabas, precum şi o secţiune dedicată celor care studiază canto.

Pentru al doilea an consecutiv, Azomureş oferă tinerilor din Târgu-Mureş şansa de a participa la cursurile Academiei Sighişoara prin intermediul a două burse.

Cunoscut fiind faptul că judeţul Mureş, şi în special oraşul Târgu-Mureş, este un centru cultural în domeniul muzicii clasice, aspect dovedit prin activitatea Filarmonicii de Stat şi a Liceului de Artă, Azomureş oferă aceste burse, ce acoperă toate cheltuielile de participare, în urma unui proces de selecţie coordonat de reprezentanţi ai Festivalului „Academia Sighişoara" şi ai Filarmonicii Târgu-Mureş. Concursul de selecţie se va desfăşura în data de 12 mai 2017, în Sala Mică de concerte a Palatului Culturii.

„Academia Sighisoara, proiect cultural-educativ Helveto-Român, cu rădăcini adânci în judeţul Mureş, se află în faza finală de pregătire. Ne bucurăm să avem un partener de nădejde în Azomureş, entitate care în mod constant a sprijinit evenimente culturale în judeţul Mureş. Prin bursele acordate tinerilor muzicieni, Azomureş contribuie la o viziune pozitivă de dezvoltare în plan   educativ  a locuitorilor dintr-un judeţ cu un potenţial uman deosebit în România", a declarat Alexandru Gavrilovici, preşedintele Asociaţiei „Cultura Viva".

Cei care doresc să se înscrie la concursul de selecţie o pot face prin intermediul secretariatului Liceului de Artă din Târgu-Mureş sau la adresa de email: press.office@azomures.com. Data limită pentru înscriere este 5 mai 2017.

Lasă un comentariu