Sighişoara Blues Festival - final de ediţie

Distribuie pe:

Sâmbătă spre duminică noaptea (1 spre 2 aprilie), în aplauzele a peste 500 de spectatori, s-a încheiat cea de a XII-a ediţie a prestigiosului Festival Internaţional de Blues de la Sighişoara, unul dintre cele mai încurajatoare semne de continuitate în mişcarea muzicală din România şi prima manifestare culturală de prestigiu de acest gen din ţară.

În cadrul manifestării şi-au dat concursul: Allwin Yungbloud Hart, Mississippi Heat, Steven de Bruyn & The Rhythm Junks, solistei Danielle Nicole Band revenindu-i concertul de final.

Evenimentul, ai cărui principali organizatori au fost Ioan Lazăr şi Relu Haţegan, s-a datorat parteneriatului încheiat cu Primăria, sub oblăduirea Consiliului Local al Municipiul Sighişoara, în colaborare cu Asociaţia Culturală „Blues Hospital" Sighişoara, parteneriat în cadrul căruia Sala de spectacole „Mihai Eminescu" şi Sala Barocă din Primărie au fost puse la dispoziţie gratuit, iar de la bugetul local, prin votul consilierilor, pentru acest eveniment au fost alocaţi 60.000 lei.

Caracterizând ediţia din acest an, actorul, cântăreţul şi prezentatorul de televiziune Berti Barbera consideră că festivalul este unul de nişă, cu un foarte bun volum de autenticitate cu un public deja format, ce menţine o atmosferă caldă, familială, mai ales că Sighişoara se află pe harta festivalurilor de blues. „Am putut vedea un public tânăr şi nu doar din Sighişoara, ci din toată ţara, ba chiar din ţările vecine, Bulgaria şi Ungaria, în ceea ce putem numi o mişcare turistică, meticulos pregătită, an de an, ediţie după ediţie", a subliniat artistul.

Lasă un comentariu