„ŞCOALA ALTFEL" la Şcoala Gimnazială Ceuaşu de Câmpie

Distribuie pe:

În perioada 27-31 martie s-a desfăşurat şi în şcoala noastră săptămâna „Să ştii mai multe, să fii mai bun!", săptămână în care toate cadrele didactice din şcoli au făcut eforturi deosebite pentru ca toţi elevii să descopere latura practică a fiecărei discipline, teoria nefiind decât o „poartă" către lumea în care trăim.

Cadrele didactice au implicat elevii în activităţi care să corespundă intereselor şi preocupărilor acestora. Au pus în valoare talente şi capacităţi ale acestora în diferite domenii, altele decât cele din Curriculum naţional şi au stimulat participarea lor la acţiuni variate, în contexte nonformale.

În fiecare structură s-au desfăşurat activităţi extracurriculare, ţinând cont de vârsta elevilor.

Micii noştri şcolari, cuprinşi în grădiniţe şi în ciclului primar, au fost implicaţi în concursuri din ce în ce mai atractive şi mai provocatoare, în activităţi noi care le-au pus la încercare priceperea şi imaginaţia.

Elevii ciclului primar din structurile Culpiu, Câmpeniţa, Ceuaşu de Câmpie, Săbed au părăsit băncile şcolii, în favoarea vizitării oraşului Târgu-Mureş, îndreptându-şi paşii spre porţile deschise ale instituţiei ISU Mureş.

Elevii claselor gimnaziale din structurile Ceuaşu de Câmpie, Voiniceni, Săbed, au fost implicaţi în derularea unor activităţi care s-au desfăşurat atât în incinta şcolii cât şi în afara ei.

În prima zi a săptămânii, la Şcoala Gimnazială Ceuaşu de Câmpie, a fost invitat multiplul campion naţional la şah, Baratoşi Daniel, care le-a vorbit elevilor despre renumita legendă a şahului şi recompensa în boabe de grâu pentru inventatorul sportului minţii, i-a iniţiat în tainele jocului, dezvăluind din secretele şahului, considerat „cel mai frumos sport al minţii".

Mediul de desfăşurare al activităţii a fost unul destins, cald şi prietenos, elevii simţindu-se în largul lor, dar tratând cu maximă seriozitate implicarea în concurs, dând dovadă de putere de concentrare, imaginaţie şi dezvoltare a gândirii. Această activitate a fost desfăşurată la iniţiativa dnei profesoare Grădinaru Camelia.

În celelalte zile ale săptămânii s-au derulat activităţi creative, sportive şi recreative (excursii în vederea cunoaşterii izvoarelor culturale ale judeţului, precum şi cele din judeţele vecine).

Dintre toate aceste activităţi menţionăm vizita singurului parc tematic de dinozauri din România „Dino Parc" din Râşnov (elevii Şcolii Gimnaziale Ceuaşu de Câmpie), vizita la Muzeul Pălăriilor de Paie de la Crişeni (elevii Şcolii Gimnaziale Săbed) şi vizita la Grădina Botanică din Cluj (elevii Şcolii Gimnaziale Ceuaşu de Câmpie).

La structura din localitatea Voiniceni, cadrele didactice au iniţiat diferite activităţi în şcoală şi în afara ei, conturându-le elevilor, pe parcursul întregii săptămâni, o lume pe care o vor construi cu propriile priceperi şi deprinderi.

Au realizat activităţi de ecologizare, au vizitat brutăria din localitate demonstrând priceperile printr-un concurs de talente.

Săptămâna „Să ştii mai mult, să fii mai bun!" a culminat cu o binemeritată răsplată materializată într-o masă copioasă de gulaş tradiţional la care au contribuit atât elevii cât şi profesorii.

Starea de satisfacţie câştigată în urma desfăşurării activităţilor diverse şi deosebite trezeşte dorinţa ca în viitor să se realizeze o altă serie de activităţi prin care ne străduim „Să ştim mai multe şi să fim mai buni în viaţă."

Lasă un comentariu