Foşti directori ai Romgaz, sucursala Târgu-Mureş, cercetaţi penal

Distribuie pe:

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) - Serviciul Teritorial Târgu-Mureş au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de suspecţii Avram Pantelimon, la data faptelor director de sucursală în cadrul S.N.G.N. Romgaz SA Târgu-Mureş, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de luare de mită şi instigare la abuz în serviciu, Banu Sergiu Victor, la data faptelor director tehnic, şi Matei Gheorghe, la data faptelor director adjunct - producţie în cadrul SNGN Romgaz - Sucursala Târgu-Mureş, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu.

În ordonanţele întocmite, procurorii anticorupţie susţin: „În cursul anului 2011, S.N.G.N. Romgaz SA - Sucursala Târgu-Mureş a organizat o licitaţie publică ce avea ca obiect implementarea proiectului „Echipamente pentru producerea de energie electrică cu motoare termice pe gaz în locaţia Cojocna, judeţul Cluj", fiind declarată câştigătoare o asociere formată din trei societăţi comerciale.

În acest context, suspectul Avram Pantelimon, în calitate de director sucursală, a primit de la reprezentantul uneia dintre firmele câştigătoare a licitaţiei suma de 60.000 de euro pentru a accepta recepţia unui echipament (motogenerator), cu toate că acesta nu corespundea cerinţelor stabilite în documentaţia de atribuire şi în oferta tehnică anexă la contract.

De asemenea, Avram Pantelimon, alături de ceilalţi doi suspecţi, în calitate şi de membri ai comisiei de recepţie a lucrărilor, a semnat un document (minută) privind modalităţile de recepţie a echipamentelor de producere energie electrică aferentă, în baza căruia a fost efectuată recepţia echipamentului menţionat mai sus.

Procedând în această manieră, suspecţii au creat un prejudiciu S.N.G.N. ROMGAZ SA de 2.620.250 lei, echivalent cu contravaloarea achitată pentru echipamentul respectiv.

Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale (…) nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie", afirmă DNA, într-un comunicat de presă.

Lasă un comentariu