Tot mai multe persoane preferă farmacia verde

Distribuie pe:

70 la sută din populaţie optează pentru metodele alternative de tratament în locul celor alopate, arată un studiu realizat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Potrivit specialiştilor, remediile homeopatice câştigă tot mai mult teren în faţa medicamentelor clasice. Anul trecut, în Germania, unul din trei tratamente eliberate a fost homeopatic, însă nu doar homeopatia se află printre preferinţe, ci toate terapiile bazate pe plante. Potrivit medicilor, unele afecţiuni pot fi tratate doar cu ajutorul plantelor (de exemplu, gingivita), însă există cazuri în care nu se poate renunţa complet la tratamentul medicamentos (de exemplu, în cazul cancerului). Pentru mai multă siguranţă, înainte de a recurge la farmacia verde, se recomandă sfatul unui specialist, dar şi al unui medic fitoterapeut. În general, tratamentele pe baza de plante nu trebuie luate după ureche, deoarece şi plantele conţin substanţe care pot avea efecte nedorite dacă nu sunt luate corespunzător.

Pătlagina tratează dependenţa de tutun

La nivel mondial, dependenţa de fumat este de şase-opt ori mai frecventă decât cea cauzată de alcool, arată datele statistice. În general, tratarea acestei dependenţe prin metode clasice (psihoterapie, hipnoză, abstinenţă) este dificil de realizat, întrucât rezultatele apar după perioade îndelungate. Alternativa la aceste metode o reprezintă preparatele care conţin lemn câinesc şi pătlagină. Acestea au rolul de a inhiba nevoia de tutun, în unele situaţii, însă, preparatele pe bază de plante se pot folosi complementar cu cele medicamentoase.

Lasă un comentariu