NE-AM INTERESAT PENTRU DUMNEAVOASTRĂ - Sprijin financiar pentru crescătorii de animale

Distribuie pe:

În acest an, crescătorii de animale vor beneficia de sprijin financiar în valoare totală de 56,58 milioane de lei, ca valoare totală maximă a schemei de ajutor de stat pentru prestatorii serviciilor. Din suma aprobată în cursul acestei săptămâni prin Hotărâre de Guvern, 27,18 milioane de lei se acordă pentru speciile taurine, bubaline, porcine şi ecvine, iar 29,4 milioane de lei pentru speciile ovine şi caprine. Fondurile urmează să fie asigurate de la bugetul de stat, în limita prevederilor bugetare aprobate Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pentru anul 2017.

Întrucât pe parcursul anului de acordare a ajutorului de stat pot apărea schimbări ale formei de organizare a unor beneficiari înscrişi în lista microîntreprinderilor şi întreprinderilor mici şi mijlocii beneficiare ale ajutorului de stat, ataşată cererii iniţiale depuse de solicitanţi, hotărârea aprobată recent de Executiv reglementează menţinerea calităţii de beneficiar după reorganizare, în baza documentelor doveditoare, se arată în comunicatul de presă al Guvernului.

Instituită prin Hotărârea Guvernului nr. 1179/2014, schema de ajutor de stat în sectorul creşterii animalelor acoperă integral costurile administrative aferente întocmirii şi menţinerii registrului genealogic şi, parţial, costurile aferente testelor pentru determinarea calităţii genetice sau a randamentului genetic al şeptelului. Pentru perioada 2015-2020, valoarea maximă a acesteia este de 759,25 milioane de lei.

Lasă un comentariu