Fulguiri (16)

Distribuie pe:

• O vorbă înţeleaptă spune că la „La pomul lăudat să nu mergi cu sacul!". Legea „salarizării unitare" este în lucru. După cum se preconizează vor fi, pentru bugetari, creşteri salariale spectaculoase. Dar cu preţurile cum rămâne? Dacă ar rămâne „pe loc" ar fi foarte bine. Dar oare vor rămâne pe loc? N-aş prea crede. Se preconizează să se scumpească (dacă nu s-au şi scumpit deja) gazele naturale. Se vorbeşte deja de o scumpire (deocamdată) cu 30% a cărnii de porc, dar şi a cărnii de vacă, oaie etc. De aici se vor scumpi şi toate sortimentele de salam, parizer etc., dar şi preţurile de la restaurante, autoserviri, servicii de catering etc. vor creşte. Şi ăsta e doar începutul. Doar în faţa rafturilor şi în faţa facturilor, cu salariul mărit (atunci când va fi, de va fi), veţi vedea adevărata faţă a lucrurilor. Da, se poate spune că sunt un fel de „Toma Necredinciosul!". Dar de prea multe ori m-am fript cu promisiunile politicienilor, iar acum suflu şi-n… iaurt!

• Primesc tot mereu, prin bunăvoinţa părintelui Ilie Bucur din Sărmaş, „Picuri de Înţelepciune", extrase de domnia sa din divese cugetări, în general cristice. Mă bucur, iau aminte şi uneori mă încarc cu aceşti… picuri. Dar nu toţi picurii ascund înţelepciune, chiar dacă sunt rostiţi de persoane cu notorietate. De exemplu, primesc o astfel de cugetare liberă în care se spune, printre altele: „2. în cartea sa, Codul lui Dumnezeu, Gregg Braden emite ipoteza că numele lui Dumnezeu este codificat, la propriu, în fiecare corp uman. Din cercetările lui Gregg, reiese faptul că elementele de bază ale ADN-ului - hidrogen, azot, oxigen şi carbon - corespund unor litere specifice din alfabetul ebraic, care se traduc apoi în unul dintre numele originale ale lui Dumnezeu. El crede că, în momentul în care ne vom da seama că semnătura lui Dumnezeu este conţinută în celulele fiecărei persoane de pe Pamânt, omenirea va avea dovada de care are nevoie pentru a învinge răul cu binele. Dacă numele lui Dumnezeu este conţinut în însuşi ADN-ul nostru, atunci este logic să credem că EL stă la baza vieţii."

• Văzând circul de fiecare zi din politica românească, unde politicienii din partide diferite, dar şi cei de la acelaşi partid, nu fac decât să-şi dea la „picioare" unul la altul, îmi dau seama că noi, adică cei mulţi, nu suntem pentru ei decât o mărime neglijabilă, mereu perdanţi, mereu pe locul doi în lista lor de priorităţi. Şi atunci se mai miră politicienii că nu prea sunt iubiţi de popor. Dar ei iubesc poporul?

• Gura păcătosului adevăr grăieşte: „Avem o leafă mizeră. Nu ne asigură traiul de zi cu zi. Nimeni nu poate trăi în România cu 1.000 de euro" (deputatul ALDE, Remus Borza, În Parlamentul României). Dacă leafa ta e mizeră, cum crezi că e leafa celor aproximativ 95% din populaţia României? Dumneata, domnule deputat, pe ce lume trăieşti?

• Pentru creştini este SĂPTĂMÂNA MARE. În Săptămâna Mare şi oamenii mici pot deveni mari prin… bunătate!

Lasă un comentariu