„Minte sănătoasă în corp sănătos"

Distribuie pe:

Începând încă din 1950, Ziua Mondială a Sănătăţii este marcată în fiecare an la data de 7 aprilie.

Cu această ocazie, la iniţiativa Bibliotecii Municipale „Petru Maior" şi în colaborare cu Liceul Tehnologic „Lucian Blaga", am organizat o campanie de promovare intitulată „Stil de viaţă sănătos". Pentru a aduce un plus de informaţii de mare utilitate în acest sens, dr. Rodica Biriş - nutriţionist şi Gabriel Toncean - preşedintele Federaţiei Române de Culturism şi Fitness au răspuns prezent invitaţiei noastre.

În interesanta comunicare prezentată, dr. Rodica Biriş le-a vorbit elevilor despre modul în care percepem alimentaţia, subliniind faptul că alegerile pe care le facem zi de zi în privinţa alimentaţiei au un impact semnificativ asupra sănătăţii şi a stării de bine. Ar fi necesar ca încă de la o vârstă fragedă tinerii să participe la programe de educaţie în acest sens realizate ştiinţific.

De asemenea, domnul Gabriel Toncean a iniţiat discuţii libere cu elevii, scoţând în evidenţă multiplele beneficii în folosul corpului şi al minţii acelora care practică regulat diferite genuri sportive, după cum spune şi atât de cunoscutul proverb „Mens sana in corpore sano" - „Minte sănătoasă în corp sănătos".

Prin această acţiune am intenţionat să stârnim în rândul tinerilor interesul către mişcare şi alimentaţie sănătoasă şi echilibrată, dar şi către lectură, deoarece biblioteca reghineană dispune de o bogată colecţie de carte care dezvoltă această temă, iar o carte bună, citită la timp, poate influenţa destinul într-un mod remarcabil.

Coordonatoarele acestei activităţi au fost bibliotecarele Enache Elena şi Bucin Mona de la Secţia Împrumut carte pentru adulţi şi Simon Sanda - bibliotecar şcolar. Tudor Arghezi spunea: „Ţara noastră nu are nevoie de tineri îmbătrâniţi, ei îi trebuiesc bătrâni, mulţi bătrâni, însă tineri…"

Lasă un comentariu