O ZI SPECIALĂ

Distribuie pe:

Copiii de la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă nr. 2 din Tg-Mureş şi „bunicii" de la Căminul pentru persoane vârstnice din strada Evreilor Martiri nr. 29-31 din Tg-Mureş au primit daruri din partea elevilor Şcolii Gimnaziale „Tudor Vladimirescu" în avanpremiera sărbătorii Paştelui.

Minunaţii elevi ai şcolii noastre, susţinuţi de părinţii acestora, au înţeles cât de important este să împarţi din puţinul pe care îl ai şi să ajuţi cu gestul tău pe cei mai puţin favorizaţi de soartă: copii cu cerinţe educaţionale speciale şi vârstnici, rămaşi singuri pe lume. Şi au dovedit-o, cu sinceritate şi seriozitate şi cu această ocazie, aşa cum au făcut-o deja în repetate rânduri, chiar şi în acest an şcolar: Proiectul caritabil „Masa săracilor" din luna noiembrie 2016 şi Proiectul caritabil „Cadoul din cutia de pantofi", derulat în luna decembrie 2016.

În perioada 3-7 aprilie, biblioteca şcolii a fost luată cu asalt de zeci de elevi încărcaţi cu pungi de toate formele şi mărimile, transformându-se într-un mic depozit pentru alimente neperisabile: pungi de zahăr, gris şi de făină, sticle cu ulei, pachete cu orez şi paste, conserve şi pateuri, dulceţuri făcute în casă de gospodine harnice, borcane cu zacuscă şi multe dulciuri, au făcut casă bună - pentru doar câteva zile - cu cărţile de poveşti, dragi prieteni ai copiilor. Un alt colţ al bibliotecii a fost destinat cutiilor cu pantofi - încălţări vesele, de toate mărimile şi pentru toate vârstele, rămase mici cu trecerea timpului, în căutare de noi parteneri de joacă şi de saci cu hăinuţe colorate, frumos mirositoare, proaspăt spălate şi împachetate cu multă grijă pentru a nu se şifona!

Toate articolele au fost încărcate în maşini de către voluntari (elevi şi personal didactic, auxiliar şi nedidactic ai şcolii) şi au fost transportate în data de 11 aprilie la sediul Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă nr. 2 din Tg-Mureş şi la Căminul pentru persoane vârstnice din strada Evreilor Martiri. Darurile au fost primite cu multă bucurie de cei mici şi cu lacrimi de recunoştinţă de cei marcaţi de trecerea timpului.

Poate că articolele donate de elevii şcolii noastre - chiar dacă s-au adunat aproximativ 40 l de ulei, 40 kg de zahăr, 40 kg de făină albă, 40 pungi de paste făinoase, foarte multe dulciuri şi multe alte alimente şi articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte - nu reprezintă decât o picătură în marea de nevoi pe care aceste persoane le au, ne bucură că am reuşit, cu gestul nostru, să aducem o rază de soare în viaţa copiilor cu nevoi speciale şi un zâmbet pe feţele brăzdate de griji ale „bunicilor" pentru o zi.

Lasă un comentariu