ADIO, CELULE CANCEROASE…

Distribuie pe:

Oamenii australieni de ştiinţă de la Centrul de Cercetare a Cancerului „Olivia Newton-John", din Melbourne, citaţi de descopera.ro, anunţă că au reuşit să prevină răspândirea celulelor canceroase în organism.

„În studiul nostru, am reuşit să izolăm celulele canceroase într-o stare inofensivă, înainte ca acestea să sufere mutaţii şi să se răspândească în corp.

Procesul s-a dovedit a fi unul de succes în tratarea cancerului de colon şi de stomac, iar tratamentul ar putea funcţiona şi în cazul altor tipuri de tumori.

În loc să ţintească celulele canceroase, echipa noastră s-a concentrat pe întreruperea unui proces al globulelor albe, numite macrofage, cu rol binecunoscut în lupta împotriva cancerului. În cazul unei răni, proteina HCK semnalează acestor globule să adopte un rol de protecţie şi să declanşeze o producţie suplimentară de celule dermice pentru acoperirea rănii. Astfel, am descoperit că celulele canceroase pot deturna aceste proprietăţi de vindecare, folosindu-se de acţiunea macrofagelor pentru a-şi alimenta propria dezvoltare.

Prin blocarea proteinei HCK şi prevenirea procesului prin care celulele macrofage îşi modifică rolul de protecţie, am reuşit să suprimăm creşterea tumorilor deja existente. Am identificat o modalitate prin care se pot ţinti terapeutic celulele canceroase care nu au suferit mutaţii. Avantajul constă în faptul că, din moment ce aceste celule nu au suferit mutaţii, există un risc redus ca ele să manifeste rezistenţă.

În prezent, lucrăm la dezvoltarea unui medicament capabil să îngheţe activitatea celulelor macrofage", explică specialiştii australieni.

Lasă un comentariu