Campanie de ecologizare a râului Mureş

Distribuie pe:

Sâmbătă, 22 aprilie, pe malul Mureşului, la bac, începând cu ora 11, cu ocazia Zilei Pământului, va avea loc o acţiune comunitară. Iniţiativa Radio Târgu-Mureş îşi propune să fie un pas împreună pentru un mediu mai sănătos.

,,V-aţi gândit vreodată cât de murdare sunt apele Mureşului, dar şi ce aţi putea face pentru a schimba această situaţie? Radio Târgu- Mureş demarează, cu ajutorul dumneavoastră, o campanie de conştientizare.

Apele şi terenurile din jurul nostru sunt pline de gunoaie, de materiale care nu se descompun (plastic, PET-uri). Acestea nu sunt deranjante doar din punct de vedere vizual, ci au impact deosebit de nociv asupra mediului înconjurător. Malurile râului Mureş nu fac excepţie. Pentru a ameliora situaţia, avem nevoie de o schimbare radicală de mentalitate. Trebuie, în primul rând, să înţelegem că ne facem singuri rău dacă poluăm mediul înconjurător.

Considerăm că este un lucru firesc să dispunem de apă potabilă, oricând şi în orice cantitate. Nimic mai greşit! Din această cauză ajungem să poluăm şi să risipim apa fără să ne gândim la consecinţe. Radio Târgu-Mureş încearcă să atragă atenţia asupra importanţei protejării mediului înconjurător, sperând că se va schimba şi atitudinea noastră faţă de folosirea apei potabile.

Dacă şi dumneavoastră consideraţi că este important să aveţi ape curate şi să trăiţi într-un mediu nepoluat, vă invităm să vă alăturaţi campaniei!", susţin organizatorii. Campania nu are drept obiectiv doar să prezinte cât de contaminate sunt apele, ci şi să îndemne la acţiune: ,,Păstraţi apele curate! Pentru că numai de noi depinde sănătatea mediului în care trăim!"

Se vor asigura mănuşi de protecţie şi saci menajeri.

Lasă un comentariu