PLÂNSUL NE FACE MAI PUTERNICI

Distribuie pe:

Neurocercetătorii americani de la Spitalul Regions din St. Paul, Minnesota, citați de descopera.ro, susțin că plânsul este un mod natural de a reduce stresul emoțional, ce are efecte fizice negative asupra întregului organism.

„În timpul celor 15 ani de studii în plâns și lacrimi, am constatat că 85% dintre femei și 73% dintre bărbați se simt mai puțini triști și mai puțin supărați după ce plâng. În medie, femeile plâng de 47 de ori pe an, pe când bărbații doar de 7 ori. De asemenea, accesele de plâns durează 6 minute în medie, iar lacrimile sunt mai des întâlnite între orele 7 și 10 post meridian.

Totodată, am descoperit ce avantaje aduce plânsul în organismul uman și de ce este bine să lăsăm lacrimile să curgă, dacă așa simțim uneori.

Lacrimile ne ajută să reducem stresul - Din cauza faptului că stresul poate crește riscul apariției atacurilor de cord și a daunelor în anumite zone ale creierului nostru, capacitatea oamenilor de a plânge capătă valoare în ceea ce privește supraviețuirea.

Plânsul reduce tensiunea arterială - A fost demonstrat faptul că plânsul este responsabil pentru scăderea tensiunii arteriale și a pulsului. Acest motiv a fost descoperit în urma sesiunilor de terapie, în cadrul cărora pacienții au plâns și și-au exprimat frustrările.

Lacrimile elimină toxinele - Lacrimile sunt eficiente și când vine vorba de eliminarea toxinelor din organism. Acestea ajută oamenii să îndepărteze substanțele chimice, care sunt produse în timpul stresului emoțional.

Plânsul reduce nivelul de mangan din organism - De asemenea, lacrimile contribuie la reducerea nivelului de mangan din organism. Acest mineral afectează starea de spirit și se regăsește în concentrație de 30 de ori mai mare în lacrimi decât în serul sanguin.

Descărcările emoționale ne dezvăluie latura umană - Cu toate că ochii tuturor mamiferelor sunt umezi și calmați cu ajutorul lacrimilor, numai oamenii plâng ca răspuns la stresul emoțional. Expresiile emoționale ne ajută să conștientizăm sentimentele pe care le avem. Emoțiile ne motivează să empatizăm, să ne coordonăm și să acționăm mai bine.

Recomandăm ca, atunci când simțiți lacrimi în colțul ochilor, lasați-le să curgă și să vă ajute să vă calmați și să reduceți riscul apariției bolilor cardiovsculare și altor tulburări legate de stres", ne sfătuiesc experții americani.

Lasă un comentariu