Stephen Hawking va ajunge în spaţiu!

Distribuie pe:

Stephen Hawking s-a născut pe 8 ianuarie 1942, exact în ziua în care se împlineau trei sute de ani de la moartea lui Galileo Galilei. După studii la Oxford şi un doctorat susţinut la Cambridge, este numit profesor în cadrul catedrei de matematică, catedră în fruntea căreia s-a aflat, cu trei secole în urmă, Isac Newton.

Este paralizat aproape complet din cauza unei boli grave, scleroză laterală amiotrofică, ce i-a fost diagnosticată pe vremea când Hawking avea doar 21 de ani. Din cauza acestei boli fizicianul este ţinut într-un scaun cu rotile, reuşind să comunice prin intermediul unui generator de voce computerizat.

În ciuda acestei boli, Hawking împreună cu Roger Pernose a elaborat teoria asupra găurilor negre şi demonstrat că, în conformitate cu relativitatea generală, spaţiul şi timpul trebuie să fi avut un început în marea explozie (big bang). Se află în prima linie a fizicienilor care caută o teorie unificatoare ce ar explica întregul univers. În afară de cercetările sale din domeniul cosmologiei şi fizicii fundamentale, a publicat cărţi adresate publicului larg: Scurtă istorie a timpului, Visul lui Einstein şi alte eseuri; Universul într-o coajă de nucă, la Editura Humanitas (unde au mai apărut: Marele plan - scrisă împreună cu Leonard Mladinow; Teoria universală. Originea şi soarta Universului; împreună cu Lucy Hawking), George şi cheia secretă a Universului, Scurtă istorie a vieţii mele (Stephen Hawking) şi altele.

Stephen Hawking este unul dintre cele mai mari personalităţi ştinţifice ale apocii noastre.

Aşa cum anunţam încă din titlu, Stephen Hawking va călători în spaţiu prin bunăvoinţa lui Richard Bronson. Profesorul Hawking a declarat pentru emisiunea de televiziune Good Morning Britain că nu a visat niciodată că va putea pleca în spaţiu, dar Richard Bronson i-a oferit un loc pe Virgin Galactic şi a spus „da" imediat, informează The Independent Virgin Galactic, nava spaţială a lui Richard Bronson. Menţionăm şi faptul că Stephen Hawking a trecut prin experienţa imponderabilităţii în 2007, într-un avion de antrenament al NASA.

Lasă un comentariu