DE LA DONALD POKERISTUL LA MICUL PATRIOT ROMÂN

Distribuie pe:

Nu am pretenţia că sunt un analist politic.

Nu am intenţionat să scriu un eseu politic. Şi, totuşi, aşa a ieşit, pentru că istoria se scrie sub ochii noştri, iar noi nu va trebui să uităm. Mai întâi două precizări.

Prima precizare: nu va fi vorba de Donald răţoiul din desenele animate, ci de însuşi Donald Trump, preşedintele SUA.

A doua precizare: jocul de poker a fost inventat tot de americani, mai exact de europenii care au migrat spre vestul sălbatic. Este un joc de cărţi extrem de dur şi pragmatic. Dacă îţi domini adversarii psihologic şi le citeşti gândurile, poţi câştiga sume de bani fabuloase, cu cărţi de joc mai modeste. Se pierd şi se câştigă, astfel, averi.

Ei, bine, eu voi afirma că Donald Trump este un mare jucător de poker. Pe scena politică el joacă o chintă roială la 2 capete... La un capăt o atitudine, declarată de conciliere în disputa cu Rusia, iar la celălalt capăt o întărire şi o înarmare feroce a falangelor NATO est-europene. Reţinem un episod extrem de amuzant din vizita la Casa Albă a cancelarului german Angela Merkel. Angela Merkel stă cu mâna întinsă pentru a da mâna cu Donald Trump, aşa cum a sugerat reporterul. Donald Trump se preface că nu aude. Priveşte cu ochii în gol, iar gura lui are o grimasă ritoasă. Cumva, cumva dă mâna cu nemţoaica. Dar pune şi o condiţie esenţială: Germania să aloce cel puţin 2% din PIB pentru întreţinerea trupelor NATO. Ceea ce România a acceptat deja, spre lauda preşedintelui Klaus Iohannis. Eram curios să văd ce politică NATO va adopta Donald Trump după investirea lui ca preşedinte al SUA. Da, Donald Trump este hotărât să întărească forţele NATO din estul Europei.

Printre ele, cu regim privilegiat (!) este şi România. La Deveselu, în Oltenia, avem un scut anti-rachetă care creează insomnii preşedintelui rus Vladimir Putin. MIG-urile sovietice sunt înlocuite, treptat, cu avioane de vânătoare F16, de provenienţă SUA. Pe cerul României vor patrula şi escadrile engleze. La baza aeriană de elicoptere de la Ghimbav au venit şi celebrele APACHE ale SUA. Contingente de soldaţi NATO (15.000) vin şi participă la antrenamente şi simulări pe teritoriul românesc. În Capul Midia, la ţărmul Mării Negre, americanii au amplasat cele mai performante rachete PATRIOT, iar în apele teritoriale ale României patrulează nave de luptă din SUA, Anglia şi Franţa. Unde mai pui că avem cel mai puternic laser din Europa, pe punctul de a fi finalizat la Turnu Măgurele.

Acum înţelegem de ce strămoşii noştri latini au lansat maxima ,,Si vis pacem, para bellum", adică: „Dacă vrei pace, pregăteşte-te de război!". Noi, românii, nu dorim război, dar nu putem sta pasivi şi pacifişti, când Vladimir Putin finanţează pe iredentiştii din aşa-zisul ,,ţinut secuiesc", iar Ungaria, deşi este şi ea membră NATO, se înţelege de minune cu Moscova. Poate de aceea Donald Trump va efectua o vizită în Ungaria, cu un avertisment pentru unguri cu orientare duplicitară şi contrară NATO. Dar, probabil, va veni şi va vorbi şi în Senatul României.

Recent, Donald Trump a dispus distrugerea unui aeroport militar sirian, de unde preşedintele sirian, (susţinut de ruşi) a dispus lansarea de proiectile chimice asupra propriei populaţii, adică gazul criminal SARIN. Ruşii, care îi sprijină pe sirieni, au fost somaţi să părăsească aeroportul. De pe navele de război SUA din Marea Mediterană, o mulatră , amiral de război SUA, a dispus lansarea a nu mai puţin de 59 de rachete TOMAHAWK, distrugând aeroportul şi mai multe avioane de luptă. Locuitorii din nordul Libanului au privit, uimiţi, cum 59 de şerpi de foc le survolează spaţiul aerian şi se îndreaptă spre sudul Siriei. Erau cele 59 de rachete TOMAHAWK! În Afganistan, pentru a distruge celebrele galerii montane ale ISIS, SUA a lansat MAMA BOMBELOR, o bombă gigant ne-nucleră de peste 10 tone! Spiritul războinic al lui Donald Trump nu umblă cu jumătăţi de măsură. E de admirat sau e de condamnat? Desigur, ne dorim cu toţii PACE, dar teroriştii criminali trebuie expediaţi acolo unde le este locul, adică în Iad.

***

Deşi, aparent, vom aborda acum un alt subiect, vom vedea că, în final, vom ajunge tot la mefistofelicul preşedinte rus, Vladimir Putin, care i-a dăruit, în mod ostentativ, o hartă completă a regiunii româneşti Moldova preşedintelui promis Igor Dodon. Asta în loc să denunţe cu fermitate pactul criminal de la începutul celui de Al II-lea Război Mondial, între Ribbentrop şi Molotov. Un pact care i-a permis diabolicului criminal I. V. Stalin să suprime, direct şi indirect, vieţile a milioane de români.

România TV a prezentat, în nopţile de 1 şi 2 aprilie, cazul unui băieţel, de 4 ani, din satul Găneşti, de lângă municipiul Târnăveni. Un copil-minune, o adevărată enciclopedie ambulantă, cu un uimitor spirit patriotic românesc. El se crede un adevărat soldat al armatei române. Se îmbracă în hăinuţe de camuflaj şi salută milităreşte cu mâna la tâmplă. Aflat cu părinţii la Târgu-Mureş, a văzut trei soldaţi. S-a desprins de părinţi şi a salutat cu mâna la tâmplă. „Unde mergeţi camarazi?". Soldaţii au rămas stupefiaţi pe moment... Scena s-a petrecut în plin centrul Târgu-Mureşului, undeva lângă Statuia soldatului eliberator. Băieţelul, pe numele său Adrian Chira, se joacă toată ziua, cu mama lui, de-a războiul. Este „înarmat până în dinţi" cu un pistol-mitralieră (din plastic) Kalaşnikov şi grenade ruseşti (tot din plastic). Asta, pentru că el îi simpatizează pe „Ruşii care ne-au eliberat de nemţi. Pentru ţară, el e gata să dea sacrificiul suprem... Dar vrea să parcurgă toate treptele ierarhiei militare: de la simplul soldat la general cu patru stele. Fostul Ministru de interne, generalul cu patru stele, Pavel Abraham, zâmbeşte plăcut surprins dintr-un colţ al TV România…

La doar patru ani, micuţul Adrian e o adevărată enciclopedie ambulantă... Da, în trecut, Pământul a fost populat cu reptile carnivore şi erbivore, dar ele au pierit apoi, fiind făcute praf de un meteorit uriaş.

El ştie că pe glob sunt şase continente (!), cu ţări pe care le enumeră şi le arată pe hartă (!), mai precizează şi capitalele lor! O corectează pe prezentatoarea TV, că nu e corect să vorbeşti de Anglia, ci de Regatul Unit!

Dar cel mai mult şi-ar dori să aibă o întrevedere, la Kremlin, cu Vladimir Putin. Ca ALIAT, i-ar cere lui Putin DOAR două lucruri: Moldova ciuntită, înapoi, şi aurul Tezaurului românesc, confiscat de ruşi acum 100 de ani. Să ne imaginăm, aievea, că dorinţa micuţului Adrian s-ar înfăptui. Întreb: câte statui ar merita acest băieţel de patru ani în marile oraşe ale României?

Dar tovarăşul Vladimir Putin, cu toate avertismentele istorice şi evenimentele recente, continuă să facă o echilibristică păguboasă şi riscantă pentru Rusia. A uitat cum au murit otrăviţi „bunicul" Rasputin şi criminalul ,,tătuc" I.V. Stalin? Nu va înţelege de ce, atunci când el se distra la Soci cu o gimnastă campioană olimpică, submarinul nuclear „Kursk" s-a rupt în două bucăţi pe fundul Mării Barent al Oceanului Arctic şi au pierit peste 100 de mateloţi ruşi. Nu va înţelege acţiunea teroristă a cecenilor la Balşoi Teatr. Nu va înţelege avertismentul dat, în direct la TV, asasinarea ambasadorului rus din Turcia. Şi nu va înţelege nici exploziile criminale din metroul din Sankt Petersburg.

Pentru cei care răsfoiesc, din când în când BIBLIA, recomand să citească din Vechiul Testament, capitolul 39 al proorocului Ezechiel. Acolo e descris sfârşitul Imperiului rus? Iar „Sfântul Ardealului", Arsenie Boca, anticipează şi el: „Şi ruşii vor plăti scump toate relele pe care le-au făcut contra românilor!".

Din când în când, la TVR 2, fostul ministru de externe, carismaticul (s-a căsătorit, recent şi discret cu superba actriţă Daniela Nane), prof. universitar Adrian Cioroianu, prezintă emisiunea ,,5 minute de istorie", o emisiune scurtă, dar magnifică, pe care Adrian Cioroianu o încheie, întotdeauna, laconic: „Şi nu uitaţi că istoria este (pentru oameni) cea mai frumoasă poveste". Şi mai adaug eu: „Istoria se scrie uşor, dar se uită mai greu". Dar cel mai senzaţional este faptul că ea, istoria, se scrie sub ochii noştri. REMEMBER!

 

Lasă un comentariu