NE-AM INTERESAT PENTRU DUMNEAVOASTRĂ! Sprijin financiar pentru producătorii de lapte

Distribuie pe:

În cursul lunii aprilie, a fost publicată în Monitorul Oficial al României, Hotărârea nr. 211/2017 privind distribuirea unei sume pentru producătorii de lapte din suma stabilită în anexa la Regulamentul delegat (UE) 2016/1.613 al Comisiei din 8 septembrie 2016 de prevedere a unor ajutoare de adaptare excepţionale destinate producătorilor de lapte şi fermierilor din alte sectoare de creştere a animalelor.

Producătorii de lapte, persoane juridice, persoane fizice, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi întreprinderi familiale pot primi ajutorul financiar dacă îndeplinesc, cumulativ, o serie de condiţii: deţin un efectiv de vaci de lapte de minimum trei şi maximum nouă capete, pe beneficiar, identificate şi înregistrate în Registrul Naţional al Exploataţiilor la data depunerii cererii; au livrat/vândut direct minimum 4 tone de lapte în perioada 1 aprilie 2015 - 31 martie 2016; deţin Registrul Individual al Exploataţiei cu cod ANSVSA; produc şi livrează/vând direct lapte la data depunerii cererii.

Producătorii de lapte care deţin un efectiv de vaci de lapte mai mic de trei capete sau mai mare de nouă capete nu beneficiază de prevederile prezentei hotărâri, se arată în comunicatul de presă al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură.

Cererile şi documentele necesare pentru această schemă de ajutoare de adaptare excepţională destinată producătorilor de lapte se depun la Centrele APIA până în 2 mai 2017.

Sumele necesare acestui tip de ajutor excepţional se asigură din Fondul European de Garantare Agricolă, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pe anul 2017.

Plăţile pentru ajutoarele de adaptare excepţionale destinate producătorilor de lapte şi fermierilor din alte sectoare de creştere a animalelor se efectuează până în 30 iunie 2017.

Lasă un comentariu