Emisiune numismatică: 150 DE ANI DE LA ADOPTAREA LEGII PENTRU FABRICAREA MONEDELOR NAŢIONALE

Distribuie pe:

Banca Naţională a României a lansat în circuitul numismatic, începând cu 26 aprilie 2017, un set de trei monede (din aur, din argint şi din tombac cuprat) şi o monedă din alamă, pentru colecţionare, cu tema 150 de ani de la adoptarea legii pentru înfiinţarea unui nou sistem monetar şi pentru fabricarea monedelor naţionale.

Aversul monedelor redă o compoziţie cu imaginile monedelor emise în 1867, inscripţiile în arc de cerc „ROMANIA" şi „SISTEMUL MONETAR NATIONAL - 150 ANI", stema României şi anul de emisiune „2017", şi valoarea nominală a fiecărei monede, respectiv „100 LEI" - moneda din aur, „10 LEI" - moneda din argint, „1 LEU" - moneda din tombac cuprat, şi „50 BANI" - moneda din alamă.

Reversul, comun tuturor monedelor, prezintă portretul lui Carol I, inscripţiile în arc de cerc ,,CAROL I" şi ,,1867", anul adoptării legii de înfiinţare a sistemului monetar naţional.

Tirajul este de 150 de seturi de trei monede (din aur, din argint şi din tombac cuprat) şi 5.000 de monede din alamă, iar preţurile de vânzare (inclusiv broşura de prezentare, exclusiv TVA) sunt de 2.015 lei pentru setul de trei monede şi de 9,50 lei pentru moneda din alamă.

Lansarea în circuitul numismatic a seturilor de trei monede şi a monedelor din alamă se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României. 

Lasă un comentariu