La Sângeorgiu de Mureş a avut loc cea de-a 23-a ediţie a „Zilelor Sângeorzene"

Distribuie pe:

Marţi, 18 aprilie a.c., la Căminul Cultural din Sângeorgiu de Mureş, de la ora 16.00, în prezenţa primarului comunei, ing. Sófalvi Szabolcs, şi a altor invitaţi, precum şi a numeroşi sângeorzeni, a început cea de-a 23-a ediţie a „Zilelor Sângeorzene" prin vernisajul expoziţiei pictorilor sângeorzeni intitulată „Comori eterne". A urmat lansarea cărţii „Sângeorgiu de Mureş - Sănătatea", volumul XVIII, autor Ilarie Gheorghe Opriş. Până la ora 19.00 au mai avut loc şi alte activităţi culturale desfăşurate tot în incinta Căminului Cultural.

Miercuri, 19 aprilie, de la ora 10.00, a avut loc recepţia lucrărilor de modernizare a Cartierului Unirii şi plantarea de magnolii, în acelaşi cartier. De la ora 16.00 a avut loc Competiţia de ciclism pentru copii, cu vârsta între 6 şi 18 ani, precum şi campionatul de tenis cu piciorul, în memoriam Fodor Iosif.

Joi, 20 aprilie, de la ora 10.00, la creşa „Îngeraşul", s-a desfăşurat programul artistic al copiilor din cadrul creşei.

Vineri, 21 aprilie de la ora 14.00 până la ora 15.45, au avut loc mai multe activităţi culturale. Deschiderea festivă, în centrul comunei, a „Zilelor Sângeorzene" a fost marcată de lansarea a 23 de baloane colorate, reprezentând numărul de ediţii a „Zilelor Sângeorzene".

A urmat depunerea de coroane la statuia „Sfântul Gheorghe", aflată în centrul comunei. Au depus coroane: Primăria Sângeorgiu de Mureş şi Consiliul Local, reprezentaţi prin primarul comunei ing. Sófalvi Szabolcs şi viceprimarul Birtalan Istvan, Parohia ortodoxă 1, reprezentată de preotul Gigel Roată, Parohia ortodoxă 2, Biserica catolică, Biserica reformată şi unitariană. Au depus coroane delegaţiile invitate de Primăria Sângeorgiu de Mureş din Ungaria şi Slovacia, precum şi filialele partidelor politice, respectiv PSD, PNL, Mişcarea Populară, UDMR. De la ora 16.00, pe scena mare din incinta Gimnaziului „Sfântul Gheorghe", a urmat Festivalul de cântece şi dansuri populare româneşti, dansuri romanes. A urmat concertul live RED PARLAMENT (Bucureşti) şi concertul IRIGY HÓNALJMIRIGY (show de parodizare).

Sâmbătă, 22 aprilie, au fost programate mai multe activităţi culturale desfăşurate pe scena mare din incinta Gimnaziului „Sfântul Gheorghe". La ora 22.00, în centrul comunei, a avut loc focul de artificii, urmat de o petrecere în aer liber cu DJ Andrei Chelbezan, din Sângeorgiu de Mureş.

Duminică, 23 aprilie, de la ora 10, s-a săvârşit Liturghia Sf. Mare Mucenic Gheorghe la Biserica Ortodoxă. De la ora 11.00 până la ora 18.40 au avut loc programe artistice şi culturale, de la ora 19.45 s-a desfăşurat spectacolul incendiar „Jonglerii cu foc" cu echipa Firedreanu din Mediaş.

Luni, 24 aprilie, de la ora 10.00, Slujba religioasă - Hramul Bisericii romano-catolice „Miruirea tinerilor" (Arhiepiscopul de la Alba Iulia - Jakubiny Gyorgy - Biserica romano-catolică).

„Zilele Sângeorzene" s-au desfăşurat sub cele mai bune auspicii, de la o asemenea manifestare culturală şi artistică nu puteau lipsi mititeii şi grătarele, completate din belşug cu bere, vin şi antrene muzicale.

Lasă un comentariu