40 DE PERCHEZIŢII LA O GRUPARE SPECIALIZATĂ ÎN EVAZIUNE FISCALĂ

Distribuie pe:

Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Târgu Mureş, ai Direcţiei Operaţiuni Speciale şi procurorii D.I.I.C.O.T. au destructurat o grupare specializată în evaziune fiscală în domeniul comerţului cu extensii de păr.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este de peste 1.300.000 de euro.

La data de 26 aprilie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Târgu-Mureş, ai Direcţiei Operaţiuni Speciale şi procurorii D.I.I.C.O.T. - S.T. Târgu-Mureş au efectuat 40 de percheziţii domiciliare, la persoane bănuite de constituirea unui grup infracţional organizat şi evaziune fiscală, pe raza judeţelor Mureş, Suceava, Constanţa, Argeş, Iaşi, Ilfov şi în municipiul Bucureşti.

Din cercetări a reieşit că mai multe persoane, acţionând în numele şi interesul societăţilor/PFA-urilor ce desfăşoară în principal activităţi de comercializare a extensiilor de păr, s-ar fi constituit într-un grup infracţional organizat.

Acţionând în numele sau în interesul societăţilor comerciale/PFA-urilor, ar fi ascuns în mod repetat sursa taxabilă cu ocazia efectuării importurilor (fie prin declararea unei cantităţi mai reduse de marfă decât cea importată, fie prin declararea unei valori mai reduse a mărfii importate decât valoarea reală) în scopul sustragerii de la plata taxelor vamale şi a taxei pe valoare adăugată.

Marfa importată ar fi fost comercializată fără evidenţierea în actele contabile şi în alte documente legale ale persoanelor juridice a operaţiunilor comerciale efectuate şi a veniturilor astfel realizate.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat prin activitatea infracţională este de peste 1.300.000 de euro.

Până la această oră, în urma percheziţiilor domiciliare, au fost ridicaţi 4.120 de euro, 4.070 de dolari, 250 de lire, 200 de franci elveţieni şi 17.000 de lei, precum şi 17 telefoane mobile, 8 laptopuri, 3 calculatoare, 11 stickuri de memorie, 4 hard-diskuri externe, o tabletă şi 1 card de memorie.

La acţiune au participat şi poliţişti din cadrul B.C.C.O. Cluj-Napoca, B.C.C.O. Suceava, B.C.C.O. Constanţa, B.C.C.O. Bucureşti, B.C.C.O. Piteşti, B.C.C.O. Iaşi, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi I.P.J. Mureş.

Activităţile s-au desfăşurat cu sprijinul Poliţiei de Frontieră Române - Centrul de Supraveghere şi Controlul Trecerii Frontierei Aeroporturi Bucureşti-Otopeni, al jandarmilor şi al inspectorilor antifraudă.

 

Lasă un comentariu