Fii informat! Salvează vieţi! - Maraton de cursuri de acordare a primului ajutor

Distribuie pe:

Cea de-a III-a ediţie a proiectului „Fii informat! Salvează vieţi!" este programată în 6 mai, începând cu ora 9. Campania este organizată de Casa de Cultură a Studenţilor Târgu-Mureş, în colaborare cu Organizaţia Studenţească de Medicină de Urgenţă Mureş şi are drept scop organizarea unui maraton de cursuri de acordare a primului ajutor destinate publicului larg.

,,Proiectul a luat naştere în urma conştientizării faptului că populaţia din România nu a realizat pe deplin rolul pe care îl are în rezolvarea unei situaţii de urgenţă. Astfel, cunoştinţele privind măsurile de prim ajutor sunt minime sau inexistente în rândul publicului larg. Realizând impactul major pe care măsurile simple de prim ajutor acordate în timp util şi corect pot duce la salvarea unei vieţi, ne dorim creşterea gradului de cunoştinţe/noţiuni a populaţiei cu privire la acordarea primului ajutor. Ne propunem ca prin acest proiect să oferim şansa tuturor locuitorilor din Târgu-Mureş să înveţe manevre simple care pot să salveze vieţi", susţinea GERGELY Simion, director al Casei de Cultură a Studenţilor Târgu-Mureş. Domnia sa adăuga şi că proiectul beneficiază de sprijinul Unităţii de Primiri Urgenţe - SMURD Târgu-Mureş şi a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Horea" al judeţului Mureş. Informaţii şi înscrieri se pot obţine la numărul de telefon 0265-21.60.66. Persoana de contact: BERCHEŞAN Răzvan (preşedinte OSMU Mureş), tel. 0731-30.03.85. Cursurile sunt gratuite şi vor consta dintr-o parte teoretică şi o parte practică (demonstraţie pe manechine).

Pentru înscrieri se poate accesa şi link-ul următor: https://docs.google.com/forms/d/1ag0-HT7k-OcoEmBmvPiS3Q9PIl8hEsT ZBcR0Vtoj8Xs/edit?ts=58ffa97

Acţiunea va avea loc la sediul Casei de Cultură a Studenţilor (str. Nicolae Grigorescu, nr.19).

Lasă un comentariu