NU! – PARLAMENTARILOR SĂ CONDUCĂ ACTIVITĂŢI COMERCIALE

Distribuie pe:

Klaus Iohannis a promulgat legea care interzice parlamentarilor să conducă activităţi comerciale.

Potrivit legii, calitatea de parlamentar este incompatibilă cu exercitarea funcţiilor de conducere şi de membru în consiliile de administraţie ale societăţilor care desfăşoară sistematic şi efectiv activităţi comerciale, inclusiv bănci sau alte instituţii de credit, societăţi de asigurare, financiare şi instituţii publice.

,,Calitatea de deputat şi senator este incompatibilă cu exercitarea următoarelor funcţii sau calităţi: funcţia de preşedinte, vicepreşedinte, director general, director, administrator, membru al consiliului de administraţie sau cenzor la societăţile reglementate de Legea nr. 31/1990, care desfăşoară sistematic şi efectiv activităţi comerciale, inclusiv băncile sau alte instituţii de credit, societăţile de asigurare şi cele financiare şi la instituţiile publice", stipulează legea.

Faţă de prevederile actuale potrivit cărora calitatea de deputat şi senator este incompatibilă cu funcţiile de conducere în societăţile comerciale, legea a stabilit incompatibilitatea cu ,,exercitarea funcţiilor" de conducere în aceste societăţi comerciale care desfăşoară efectiv şi sistematic activităţi comerciale.

Lasă un comentariu