BĂRBAŢII LENEŞI ÎN GOSPODĂRIE RISCĂ SĂ FIE ÎNŞELAŢI

Distribuie pe:

Cercetătorii francezi de la Universitatea din Paris, citaţi de descopera.ro, au ajuns la concluzia că bărbaţii care nu fac treburi în gospodărie riscă să fie înşelaţi de partenere.

„Studiul nostru a fost realizat pe un eşantion de 10.000 de doamne abonate on-line la un site pentru persoanele căsătorite, care se văd şi cu alţii decât cu soţii lor.

Astfel, am constatat că partenerii care dau cu aspiratorul, spală rufele, vasele sau îngrijesc copiii prezintă mai puţine riscuri să fie înşelaţi de partenere.

Circa 73% dintre femeile membre pe acel site, chestionate pe subiectul respectiv, au arătat că au fost conduse la infidelitate, în special, din cauza faptului că partenerul lor nu se implica deloc în treburile gospodăreşti, de la curăţatul toaletei, la golirea maşinii de spălat.

Unul dintre motivele frecvent invocate a fost că nu joacă un rol suficient în îndatoririle zilnice din casă.

Aproximativ 86% dintre respondente au mărturisit că sunt extrem de frustrate de tendinţa bărbaţilor lor de a evita treburile casnice, iar 84% au admis că au existat multe certuri pe această temă. Sondajul a sugerat că femeile sunt, treptat, copleşite şi tind să se refugieze în braţele altui bărbat.

Pentru bărbaţii din Franţa acesta ar putea fi un motiv serios de dispută, dat fiind faptul că ei sunt extrem de recalcitranţi când vine vorba de munca în gospodărie.

Potrivit unui alt studiu, femeile sunt cele care rezolvă două treimi din treburile casnice în locuinţele franţuzeşti, cu toate că în ultima perioadă au fost raportate ceva îmbunătăţiri.

În schimb, englezii sunt mai deschişi faţă de munca alături de parteneră. Din cifrele date publicităţii, reiese că bărbaţii britanici fac 31% din munca în casă şi petrec în jur de şase ore gătind, curăţând, spălând sau călcând, în comparaţie cu 14 ore cât muncesc femeile.

În plus, bărbaţii britanici de culoare s-au dovedit a fi mult mai dornici de egalitate, ajungând până la îndeplinirea sarcinilor casnice în proporţie de 40%.

Oricum, prin extrapolare, putem afirma că bărbaţii leneşi în gospodărie au toate şansele să fie înşelaţi de partenere, din cauza efortului disproporţionat pus în rezolvarea problemelor domestice comune", explică specialiştii francezi.

 

Lasă un comentariu