Faptele de corupţie vor fi graţiate?!

Distribuie pe:

Senatorii din Comisia juridică au votat, ieri, 3 mai 2017, un amendament prin care se graţiază şi persoanele condamnate pentru luare de mită, dare de mită şi trafic de influenţă.

Amendamentul a fost propus de senatorii Traian Băsescu, Şerban Nicolae şi Liviu Brăiloiu, iar fostul preşedinte Traian Băsescu a explicat că „mulţi oameni politici sunt acuzaţi, atât de luare de mită, cât şi de abuz în serviciu pentru fapte săvârşite în campanii electorale, când toate partidele s-au finanţat ilegal.

Luarea de mită am propus-o pentru graţiere, având în vedere că se face eventuala graţiere cu plata prejudiciului şi având în vedere că nu discutăm de recidivişti. Eu sunt de acord să fie pedepsiţi cei care au dus banii acasă, însă banii ăştia s-au dus în geci, în umbrele, pentru că aşa au funcţionat lucrurile în realitate.

Ne facem acum că au venit fecioarele Maria, neprihănite, şi Parchetele noastre pleacă pe această linie, ceea ce a creat o atmosferă de supunere a clasei politice, dacă observaţi. Toţi oamenii politici care au trecut prin campanii - cu excepţia ultimei campanii, din 2016, pe noua lege - au aceste probleme.

Trebuie scoasă clasa politică de sub controlul procurorilor. Clasa politică trebuie să lucreze pentru oameni, nu să stea timorată că mâine îi cheamă la Parchet pentru nu ştiu ce fapte de corupţie din campania din 2009 sau 2012".

Amendamentul a fost adoptat cu 5 voturi pentru (reprezentanţii PSD şi ALDE) şi 3 voturi împotrivă (reprezentanţii PNL, UDMR şi USR). 

Lasă un comentariu