La Târgu-Mureş - mai bine ca anii trecuţi - Numărul sancţiunilor contravenţionale a scăzut cu peste 40 la sută

Distribuie pe:

Poliţia Locală are un impact direct şi nemijlocit asupra calităţii vieţii de zi cu zi a cetăţenilor urbei, iar la Târgu-Mureş acest lucru a început să se simtă.

Pe parcursul minivacanţei de 1 Mai, misiunea Poliţiei Locale a municipiului s-a dovedit a fi îndeplinită, după cum reiese dintr-un raport al directorului executiv Valentin-Constantin Bretfelean.

- Cu ocazia minivacanţei de 1 Mai 2017, pentru asigurarea unui climat general corespunzător de ordine şi de siguranţă publică, care a fost dispozitivul de poliţişti care a desfăşurat misiuni specifice ocazionate de această perioadă?

- Pe parcursul minivacanţei de 1 Mai, Direcţia Poliţia Locală Târgu-Mureş a creat un dispozitiv de ordine şi siguranţă publică format din 160 de agenţi şi inspectori, cei mai mulţi dintre aceştia, respectiv un număr de 80 angajaţi, participând la măsurile specifice cu ocazia zilei de 1 Mai.

- Unde au fost concentrate aceste efective?

- Efectivele au fost concentrate, în principal, în zona Complexului de Sport şi Agrement ,,Mureşul", Platoul Corneşti, în centrul oraşului, dar şi la liziera pădurilor şi malul Mureşului.

- Au fost ,,Grătarele la control"? S-au înregistrat abateri în ceea ce priveşte aprinderea focului în locuri nepermise?

- În zonele de picnic s-au făcut permanent verificări şi s-au luat măsuri preventive, disponibilitatea târgumureşenilor de a se adapta prevederilor legale nu a impus vreo sancţiune contravenţională aplicată la ,,Legea picnicului".

- Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, a crescut sau nu numărul amenzilor?

- Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, numărul sancţiunilor contravenţionale a scăzut cu peste 40%, concetăţenii noştri dând dovadă de civism şi respect faţă de lege.

Lasă un comentariu