MAHMUREALA SE TRATEAZĂ CU... BERE

Distribuie pe:

Oamenii de ştiinţă britanici de la Universitatea Greenwich din Londra, citaţi de descopera.ro, susţin că atunci când simţim că ne doare capul, că ameţim sau că stomacul nostru dă semne de revoltă după o beţie, un remediu mult mai eficient decât analgezicele este... berea.

„Studiul nostru este, de fapt, o cercetare complexă, bazată pe nu mai puţin de 18 studii făcute în trecut, iar concluziile sunt foarte clare: două halbe de bere au efectul de a reduce durerea sau disconfortul fizic cu 25%.

Cantitatea de bere va creşte concentraţia de alcool din sânge cu aproximativ 0,08%, ceea ce are ca rezultat o creştere a pragului de rezistenţă la durere. Alcoolul este un analgezic eficient, care oferă o reducere relevantă din punct de vedere clinic a intensităţii durerii, fapt ce ar putea să explice consumul excesiv de alcool la acele persoane care suferă de dureri persistente, în ciuda consecinţelor potenţial nocive pe care această băutură le are asupra sănătăţii pe termen lung.

Deocamdată, nu este sigur dacă alcoolul reduce durerea prin influenţarea receptorilor cerebrali sau prin diminuarea sentimentului de anxietate, făcându-i pe oameni să îşi inducă faptul că durerea nu mai este atât de puternică.

Pe de altă parte, alcoolul poate fi comparat cu medicamentele opioide, precum codeina, dar efectele sale sunt mai puternice decât cele generate de paracetamol.

Desigur, avertizăm că rezultatele studiului nu înseamnă că alcoolul este întotdeauna benefic. Excesul de băuturi alcoolice cauzează boli grave", atrag atenţia experţii britanici. 

Lasă un comentariu