„Desenăm! Ne jucăm! Circulaţie învăţăm!" - Traficul rutier în viziunea copiilor

Distribuie pe:

La sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş a avut loc, zilele trecute, festivitatea de premiere a concursului de desene cu tema ,,Desenăm, ne jucăm, circulaţie-nvăţăm!". Cu acest prilej, celor mici, însoţiţi de părinţi şi cadre didactice, le-a fost prezentată motocicleta poliţiei rutiere şi una dintre autospecialele cu radar.

Competiţia se organizează anual de Ministerul Educaţiei şi Cercetării şi Ministerul de Interne, prin Direcţia Poliţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei. La eveniment au participat comisar-şef Pîncă Gabriela - coordonator al Compartimentului de Analiză şi Prevenirea a Criminalităţii şi comisar Andone Marius - ofiţer la Serviciul Rutier Mureş.

Demarat de la începutul lunii februarie de poliţiştii de la Serviciul Rutier şi de la Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, împreună cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş, concursul a oferit elevilor mureşeni din clasele I-IV posibilitatea de a realiza creaţii artistice având ca temă prevenirea accidentelor rutiere. Cele peste 2.000 de mici opere de artă au ilustrat viziunea lor asupra a ceea ce înseamnă traficul rutier.

„Jurizarea a fost o misiune dificilă pentru poliţişti şi reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Mureş, având în vedere că toate desenele au fost deosebit de frumoase! La etapa judeţeană au fost selectate 14, cele mai bune lucrări participante", susţineau organizatorii . Doar patru dintre ele (câte una pentru fiecare an de învăţământ) vor fi trimise la etapa naţională. Autorii acestora sunt: Lupea David - clasa I, Şcoala Gimnazială „Zaharia Boiu" din Sighişoara; Dumitru Sara Maria - clasa a II-a, Şcoala Gimnazială „Avram Iancu" din Târnăveni; Totu Ingrid Alecsia - clasa a III-a, Şcoala Gimnazială nr. 1 din Luduş şi Varga Luminiţa - clasa a IV-a, Şcoala Gimnazială „Dacia" din Târgu-Mureş.

Micii artişti au fost răsplătiţi cu diplome, permise de „BUN PIETON" şi premii, oferite de poliţişti cu sprijinul Organizaţiei „Salvaţi Copiii" - Filiala Mureş.

Lasă un comentariu