Ne-am interesat pentru dumneavoastră! Depunerea cererilor unice de plată pentru anul 2017 se poate face şi în weekend

Distribuie pe:

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale reaminteşte tuturor potenţialilor beneficiari ai sprijinului financiar aferent Campaniei 2017 să respecte programările realizate de angajaţii APIA în vederea depunerii cererilor de plată la sediile APIA judeţene/local. Conform art. 1 lit. a) din Ordinul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) nr. 18/03.02.2017 privind stabilirea modalităţii de coordonare a implementării schemelor de plăţi directe şi a Ajutoarelor Naţionale Tranzitorii care se aplică în agricultură, acestea pot fi depuse până în 15 mai 2017.

Pentru a veni în sprijinul fermierilor, în weekend-urile următoare, respectiv 6 - 7 mai şi 13 - 14 mai, sediile APIA judeţene/locale vor funcţiona după programul de lucru normal.

Respectarea programărilor conduce la fluidizarea fluxului de lucru, evitarea apariţiei aglomeraţiei şi a întârzierilor în depunerea cererilor, precum şi la diminuarea timpului necesar fiecărui fermier la completarea şi depunerea cererii unice de plată. În eventualitatea în care programarea iniţială nu a putut fi respectată, cei aflaţi în această situaţie sunt rugaţi să contacteze de urgenţă Centrul judeţean/local APIA, se arată în comunicatul de presă al MADR. Documentul prevede şi că sprijinul financiar aferent Campaniei 2017 este finanţat din Fondul European de Garantare Agricolă, din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală şi de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Lasă un comentariu