Creşte stimulentul pentru angajatorii absolvenţilor de facultate şi muncitorilor necalificaţi

Distribuie pe:

Legea uceniciei şi Legea stagiului pentru absolvenţii de învăţământ superior au fost modificate de senatori, în şedinţa de marţi, 2 mai 2017, în sensul că stimulentele acordate angajatorilor cresc, în cazul în care aceştia angajează absolvenţi de facultate şi muncitori necalificaţi, pe care să îi califice la locul de muncă.

Astfel, potrivit proiectului adoptat, pentru fiecare persoană fără studii superioare pe care acceptă să o formeze profesional la locul de muncă, angajatorul va primi 250 de euro, lunar, iar pentru fiecare absolvent de studii superioare pe care îl recrutează - 300 de euro lunar.

Ministerul Muncii, iniţiatorul proiectului, consideră că măsura este importantă pentru scăderea şomajului, mai ales în rândul persoanelor necalificate, şi are menirea de a susţine activ mediul economic.

Sumele puse la dispoziţia angajatorilor de statul român provin din Programul Operaţional Capital Uman, adică din fonduri europene şi nu afectează bugetul de stat.

Pentru a intra în vigoare, actul normativ mai trebuie să fie votat de Camera Deputaţilor (for decizional), promulgat de preşedintele ţării şi publicat în Monitorul Oficial.

Lasă un comentariu