Banii din impozitele şi taxele locale, furaţi de primării?!

Distribuie pe:

Fostul prim-ministru al României din legislatura 1992 - 1996, Nicolae Văcăroiu, în prezent preşedinte al Curţii de Conturi, a dezvăluit într-o întâlnire cu membrii comisiilor de buget finanţe şi economică, industrii şi servicii din Senat că, săptămânal, instituţia de control pe care o conduce identifică unul - două cazuri de primării în care se fură aproximativ 800.000 de lei din taxele şi impozitele încasate!!!

„Vă dau un exemplu de săptămâna trecută. Într-o comună, se fură într-un an 800.000 lei din impozitele şi taxele locale preluate de la cetăţeni. Dau declaraţii casierul, responsabilul, primarul. Casierul preia toată vina asupra lui.

Cazuri dintr-astea avem unul - două pe săptămână. Cel mai simplu control este verificarea casieriei. Se iau pe un an de zile toate chitanţele prin care s-au încasat impozite şi taxe de la populaţia locală, se însumează şi rezultă 1,5 milioane de lei. Verificăm imediat trezoreria şi constatăm că s-a depus numai diferenţa de 700.000 de lei, iar 800.000 de lei s-au băgat în buzunar. Casierul recunoaşte totul. Ne spune că a avut probleme cu familia, cu copiii... În 80% din cazuri, angajaţii aduc banii înapoi în 24 de ore", a declarat Nicolae Văcăroiu, citat de Agerepres.

Lasă un comentariu