EMMANUEL MACRON, NOUL PREŞEDINTE AL FRANŢEI

Distribuie pe:

Al doilea tur de scrutin prezidenţial din Franţa, desfăşurat duminică, 7 mai 2017, a fost câştigat de Emmanuel Macron, candidatul organizaţiei civice En Marche! (În Mişcare!, social-liberală), cu 66,06% din voturi, fiind votat de 20,7 milioane de cetăţeni, potrivit rezultatelor anunţate de Ministerul francez de Interne.

Adversara sa, Marine Le Pen, candidatul formaţiunii de extremă-dreapta Frontul Naţional, a adunat 33,94% din voturi (fiind preferată de 10,6 milioane de alegători).

„Aţi ales să îmi acordaţi încrederea şi vă sunt profund recunoscător. Vă mulţumesc din inimă pentru această onoare şi responsabilitate. Nu voi uita.

Vreau să îi adresez un salut republican adversarei mele Marine Le Pen. Ştiu că polemicile din ţara noastră i-au adus pe unii la puncte de vedere extreme. Este responsabilitatea mea să ascult toate punctele de vedere şi să le protejez pe cele fragile.

În seara aceasta, mă adresez tuturor, întregului popor al Franţei.

O nouă pagină a îndelungatei noastre istorii se deschide în această seară. Vreau să fie una a speranţei şi încrederii regăsite.

Voi sluji cu modestie, cu forţă, sub deviza: libertate, egalitate, fraternitate. Vă voi sluji cu fidelitate pentru încrederea pe care mi-aţi acordat-o.

Cu dragoste!", a declarat preşedintele ales, după aflarea rezultatului.

După ce şi-a recunoscut înfrângerea şi l-a felicitat pe Emmanuel Macron, Marine Le Pen a declarat: „Cetăţenii Franţei au ales un nou preşedinte, optând pentru continuitate. Prin acest rezultat istoric şi masiv, francezii au transformat alianţa patrioţilor în principala forţă a opoziţiei".

Lasă un comentariu