BUCURIA UNEI NOI REVEDERI

Distribuie pe:

Iată că, în cel de al patrulea an, în 6 mai 2017, o parte din foştii copii instituţionalizaţi la Casa de Copii şcolari din Miercurea Nirajului, împreună cu o parte din conducere, cadre didactice, tehnice şi administrative s-au revăzut din nou.

Aşadar, într-o zi din luna lui Florar ne-am întâlnit toţi cei care au fost găsiţi, aceasta fiind o întâlnire de suflet. De această dată foştii noştri colegi „căminişti", de prima dată organizatori, Virgil Cotoi şi Vasile Gorcea, şi-au asumat marea provocare de a-i anunţa pe fiecare pentru a fi din nou la această revedere. Toţi cei care au dorit să fie prezenţi la această întâlnire, cu numărul patru, au putut contacta pe cei doi organizatori.

După un scurt cuvânt de bun venit, salutul din partea celor care n-au putut onora întâlnirea, ca Ioan Raduly, Margareta Toader (Simionescu), Ion Crişan, dar şi a fostului elev Ion Ion, momentul de reculegere în memoria celor care ne-au îndrumat paşii, dar şi a foştilor elevi, a urmat cuvântul celor care au venit pentru prima dată la această întâlnire: Petruţ Todoran şi Ioan Moni (Sighişoara), Vasile Cotoi (Mirecurea Ciuc), Gheorghe Dănel (Bucureşti), Emilian Dascăl (Poieni-Cluj), cât şi foarte mulţi care locuiesc în municipiul Târgu-Mureş.

A fost o întâlnire reuşită care a bucurat deopotrivă foştii noştri îndrumători, cât şi foştii elevi care şi-au petrecut mai puţini sau mai mulţi ani la această instituţie.

Tragem nădejde că alţi colegi care se vor încumeta să organizeze următoarea întâlnire, anul viitor, vor face tot posibilul ca aceasta să fie o reuşită.

La final, după toate ceremoniile care au avut loc, cei prezenţi s-au întreţinut la o masă bună şi un pahar de vin, depănându-şi amintirile din timpul cât au fost instituţionalizaţi.

Lasă un comentariu