LA TÂRGU-MUREŞ, TRIPLĂ SĂRBĂTOARE CU PRILEJUL ZILEI DE 9 MAI

Distribuie pe:

Marţi, 9 mai 2017, Instituţia Prefectului-Judeţul Mureş, Garnizoana Târgu-Mureş, cu sprijinul Primăriei Municipiului Târgu-Mureş şi al Consiliului Judeţean Mureş, a organizat o ceremonie ocazionată de sărbătorirea ZILEI INDEPENDENŢEI DE STAT A ROMÂNIEI, a ZILEI VICTORIEI NAŢIUNILOR UNITE şi a ZILEI UNIUNII EUROPENE.

Ceremonia militară şi religioasă dedicată acestui eveniment a început la ora 11, în faţa Palatului Administrativ din Piaţa Victoriei.

Comandantul Comenduirii Garnizoanei Târgu-Mureş, maior Colceriu Sergiu-Petru, în cuvântul de deschidere a ceremoniei a adresat, în numele organizato-rilor, un „Bun venit!", mulţumind, totodată, tuturor celor prezenţi la ceremonia militară şi religioasă, prilejuită de această triplă sărbătoare.

,,Ceremonia militară şi religioasă de astăzi este dedicată acelora care şi-au adus contribuţia la înfăptuirea aspiraţiilor şi idealurilor poporului român" a spus în cuvântul de deschidere comandantul Comenduirii Garnizoanei Târgu-Mureş.

După întâmpinarea oficialităţilor, prefectul judeţului Mureş, dr. Lucian Goga, a trecut în revistă garda de onoare.

A urmat, intonarea Imnului Naţional al României, apoi, intonarea Imnului Europei, după care, un sobor de preoţi a oficiat serviciul religios, un Te Deum.

Dr. Lucian Goga, prefect al judeţului Mureş, a dat citire mesajului primului-ministru, Sorin Grindeanu, transmis cu ocazia sărbătoririi acestui eveniment. În mesajul emoţionant, se arată, printre altele:

„Marcăm astazi trei momente istorice fundamentale, 140 de ani de când România şi-a proclamat independenţa, Ziua Europei şi Ziua Victoriei Coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-Al Doilea Război Mondial... România se pregăteşte să preia, la începutul anului 2019, preşedinţia Consiliului Uniunii Europene. Sunt convins că avem capacitatea ca, şi prin acest prim mandat, ţara noastră să contribuie decisiv la întărirea şi continuitatea proiectului european. În cei deja zece ani de când România a devenit membră a Uniunii, după decenii care ne-au izolat de democraţiile europene, românii au făcut paşi importanţi spre transformarea societăţii în beneficiul cetăţenilor. Cred în ideea de Europă a tuturor, de Românie europeană. Cred într-un viitor comun, construit în numele idealurilor pe care le împărtăşim. Cred în unitate şi solidaritate. Şi mai cred că valorile naţionale sunt protejate şi chiar întărite prin ideea de diversitate propusă de Uniunea Europeană. La mulţi ani marii familii europene! La mulţi ani dragi cetăţeni europeni, din România şi din toate statele membre!"

General-maior rez. Gheorghe Popa, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Veteranilor de Război - filiala Mureş, în alocuţiunea sa a vorbit despre tripla semnificaţie a acestei zilei spunând, printre altele: ,,...soldaţilor li se cuvine omagiul nostru şi recunoştinţă.

Lor, tuturor celor care, căzând pentru patrie, s-au jertfit pentru generaţiile de ieri, de azi şi de mâine. Tuturor veteranilor de război le acordăm onoruri şi preţuirea noastră".

Alexandru Cîmpeanu - vicepreşedintele Consiliului Judeţean Mureş, a dat citire mesajului preşe-dintelui Consiliului Judeţean Mureş.

În acordurile Imnului Eroilor, a urmat ceremonia depunerilor de coroane de flori, la ,, Monumentul Ostaşului Român", din partea următoarelor instituţii: Asociaţiei Naţionale a Veteranilor de Război - filiala Mureş, Instituţiei Prefec-

tului - Judeţului Mureş, Primăriei Municipiului Târgu-Mureş, Consiliului Judeţean Mureş şi Garnizoanei Târgu-Mureş.

Alături de militarii Ministerului Apărării Naţionale, la această sărbătoare au participat şi efective ale Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Mureş.

În fruntea gărzii de onoare a defilat colonelul Cristian Boangăr, comandantul Batalionului 640 Sprijin Logistic „Horea, Cloşca şi Crişan" din Târgu-Mureş. A fost urmat de drapelul de luptă al acestei structuri şi de două plutoane de militari din cadrul acesteia.

Al treilea pluton a aparţinut Batalionului 610 operaţii Speciale ,,Vulturii" din Târgu-Mureş. A urmat, apoi, plutonul constituit din militari ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Mureş „Col. Sabin Motora", şi defilarea plutonului Grupării de Jandarmi Mobilă Târgu-Mureş „Regele Ferdinand I". Defilarea a fost încheiată de personalul aparţinând Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ,,Horea" al judeţului Mureş.

Lasă un comentariu