Primul pas spre familia formată exclusiv între un bărbat şi o femeie!

Distribuie pe:

Cu 232 de voturi pentru, 22 împotrivă, 13 abţineri şi 3 parlamentari care nu au votat, Camera Deputaţilor a adoptat, ieri, propunerea legislativă de revizuire a Constituţiei României, prin modificarea articolului 48, care defineşte familia.

Această iniţiativă de modificare a Constituţiei a fost luată după ce peste trei milioane de cetăţeni cu drept de vot s-au pronunţat pentru înlocuirea în art. 48 din Constituţia României „familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi" cu sintagma „între bărbat şi femeie", aşa încât alineatul 1 al art. 48 să aibă în viitor următoarea formulare: „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor".

Proiectul urmează să fie adoptat şi de Senat, însă Camera Deputaţilor este for decizional.

În cazul adoptării şi în Senat, legea va fi promulgată de preşedinte şi publicată în Monitorul Oficial, după care se va organiza un referendum în care cetăţenii vor decide dacă se modifică sau nu Constituţia.

Pentru validarea referendumului este necesară o prezenţă de minim 30% dintre cetăţenii cu drept de vot.

Lasă un comentariu