AUTOSUGESTIA SAU VINDECAREA TRUPULUI PRIN PUTEREA GÂNDULUI

Distribuie pe:

O terapie mai puţin cunoscută - autosugestia - dezvoltată de psihologul şi farmacistul francez Emile Coué, citat de descopera.ro, presupune îmbunătăţirea stării de spirit şi vindecarea trupului prin puterea propriilor gânduri.

„În fiecare persoană coexistă două individualităţi diferite: una este conştientă (raţiunea), iar cealaltă este inconştientă, dotată cu o memorie care înmagazinează până şi cele mai neînsemnate evenimente din viaţa noastră. Inconştientul execută ceea ce noi îi spunem. Cum? Prin autosugestie.

În timp ce unii oameni sunt mai receptivi la imagini, reuşind să se vindece doar imaginându-se în situaţia pe care şi-o doresc, alţii sunt susceptibili la anumite acţiuni. De exemplu, reuşesc să îşi revină mult mai repede după o boală după ce se comportă ca şi cum ar fi sănătoşi.

Sunt însă şi cazuri când oamenii apelează la autosugestie prin intermediul cuvintelor. Dacă ai sta să îţi analizezi o zi din viaţă, ai fi, probabil, surprins să descoperi de câte ori spui lucruri negative, depreciative despre tine sau care te privesc.

Autosugestia presupune să le contracarezi prin propoziţii pozitive, pe care să le rosteşti în gând sau cu voce tare, în fiecare zi. Poţi face asta când eşti la duş, când te afli în staţia de autobuz sau în pauza de la serviciu. Făcând asta zilnic, rezultatele nu vor întârzia să apară.

Ca să dea rezultate, auto-sugestia trebuie să fie scurtă şi la obiect. Alege să îţi repeţi zilnic o propoziţie şi nu o frază, căci subconştientul este receptiv la lucrurile simple. Te-ai despărţit recent de cineva? În loc să îţi spui: O să-mi revin după pierderea suferită şi astfel îmi recapăt încrederea în mine şi în cei din jur, mai eficient este să te axezi pe rezultatul final - azi mă simt excelent.

Totodată, autosugestia trebuie să fie rostită la timpul prezent şi să fie pozitivă. Ceea ce îţi spui este menit să îţi trezească sentimente puternice şi sincere. Subconştientul este foarte receptiv la sugestii şi acţionează în virtutea lor. Dacă vrei, de exemplu, să fii mai temperat în relaţiile cu cei din jur, nu trebuie să îţi spui: Nu mă mai enervez pe X, ci sunt calm, orice ar fi.

Dacă ai multe de rezolvat la serviciu şi nu ştii cum să te mai împarţi ca să le soluţionezi pe toate, repetă-ţi: Voi termina treaba la timp, în loc să îţi spui: mă voi organiza foarte bine şi astfel îmi voi duce la îndeplinire toate sarcinile.

Subconştientul este mai receptiv la sugestii dimineaţa, după ce te trezeşti, şi seara, înainte de somn", ne este explicată tehnica autosugestiei. 

Lasă un comentariu