Din ciclul „Să cinstim memoria înaintaşilor" Soclul statuii lui Lucian Blaga, din Lancrăm, a fost vandalizat

Distribuie pe:

În plină desfăşurare a ediţiei din acest an a Festivalului Internaţional „Lucian Blaga", ce are loc în fiecare an în localitatea Lancrăm, soclul statuii marelui poet şi filosof român Lucian Blaga (1895-1961) a fost vandalizat, la începutul acestei săptămâni. Autori necunoscuţi au afişat inscripţii şi au scris cuvinte triviale pe partea din spate a monumentului din satul natal al „gânditorului din Lancrăm".

Actul de vandalism a fost anunţat public de preşedintele Uniunii Scriitorilor din România, Nicolae Manolescu, în cadrul ceremoniei de decernare a Premiului Naţional de Poezie „Lucian Blaga", şi confirmat, ulterior, de surse din cadrul Primăriei Sebeş. Autorităţile locale au intervenit pentru îndepărtarea înscrisurilor, iar Poliţia Locală a deschis o anchetă, încercând să-i identifice pe autori.

Festivalul de la Lancrăm reuneşte, an de an, personalităţi ale mediului academic şi cultural, exegeţi ai gândirii şi operei blagiene. Ediţia din acest an va rămâne, cu siguranţă, în memoria participanţilor, ca un „model" de respect şi preţuire a valorilor naţionale.

Lasă un comentariu