Micii sângeorzeni alături de părinţi la igienizarea câmpului de pe Dealul Piţigoiului

Distribuie pe:

Primăvara natura ne însufleţeşte, ne încarcă cu gânduri senine, ne aminteşte că trebuie să o îngrijim. Un vechi proverb spune că: „omul este frate cu codrul". Înfrăţit cu natura, omul îşi asigură traiul zilnic, şi este normal ca încă de la ivirea primelor semne de primăvară, să o ocrotească şi să o îngrijească.

Primăria Comunei Sângeorgiu de Mureş, condusă cu înţelepciune de domnul primar Sófalvi Sándor, prin decizia Comisiei pentru Agricultură, Protecţia Mediului şi Turism a organizat în data de 6 mai 2017, o activitate de ecologizare şi întreţinere a plantaţiei de arbori, situată deasupra Străzii Piţigoiului, pe Dealul Piţigoiului. Membrii comisiei: Gheorghe Tătar, Horvath Árpád şi Kocsis Iuliu împreună cu un grup de localnici şi cu un grup de copii: Amalia Hojda, Darius Hojda, Carla Mureşan, Caius Călbază, Andrei Ştefan Stoica şi Alexandru Paşcan, şi-au dăruit o parte din timpul dânşilor comunităţii căreia îi aparţin. Pe lângă activitatea de ecologizare depusă, micii sângeorzeni au avut parte de o minunată „lecţie în aer liber", din partea administratorului pădurii Sângeorgiu de Mureş, reprezentant al Ocolului Silvic Mureş, domnul Mathé Mihaly, prin care au fost informaţi despre soiurile de arbori şi arbuşti şi despre importanţa menţinerii sănătăţii pădurilor.

A fost o activitate reuşită, toţi participenţii s-au simţit minunat, s-au încărcat cu energia naturii, şi putem spune că astfel de activităţi trebuie să se desfăşoare şi în viitor. Doar aşa spiritul civic, dragostea pentru natură şi socializarea se vor menţine într-o comunitate, doar aşa comunitatea va continua să existe ca o mare familie. Felicităm Comisia pentru Agricultură, Protecţia Mediului şi Turism. Cinste lor!!!

Lasă un comentariu