„FESTIVALUL ȘCOLILOR POPULARE DE ARTE" - Ediția a XVI-a

Distribuie pe:

A devenit o tradiție ca la fiecare sfârșit de an școlar Târgu-Mureș să organizeze și să găzduiască festivalul cu titlul de mai sus.

Timp de două zile, 10 și 11 mai 2017, Centrul Județean pentru Cultură Tradițională și Educație Artistică Mureș (CJCTEA) cu sprijinul Consiliului Județean Mureș, a organizat această importantă manifestare culturală.

Deschiderea acestei manifestări a început cu vernisarea expoziției de pictură din holul Teatrului pentru copii și tineret „Ariel", expozanții fiind elevii profesoarelor Lucia Călinescu și Maria Gliga. Cu acest prilej, Iulian Praja, manager-director la instituția mureșeană, a acordat elevilor, dar și celor două profesoare câte o diplomă.

După acest moment au urmat cei 18 soliști de muzică ușoară care, în prezentarea actorului Cristian Crăciun, au adus în fața publicului piese din repertoriul internațional, cât și din repertoriul românesc.

În cea de-a doua zi a festivalului aceeași sală a teatrului târgumureșean a găzduit piesa de teatru „A fost odată…" în interpretarea Trupei Dell Arte, clasa de actorie a școlii organizatoare, îndrumată de profesoara Anca Maria Florea. În continuare au urmat cei 9 interpreți la instrumente și vocali ai muzicii populare, fiecare aducând în tolba sa cântece din zona din care au venit.

De menționat că la aceasta ediție a „Festivalului Școlilor de Arte" au participat 10 asemenea școli din România.

În cea de a doua zi a participat Alexandru Cîmpeanu, vicepreședinte al Consiliului Județean Mureș, care, împreună cu managerul instituției de cultură, a oferit fiecărui interpret, profesori și manageri câte o diplomă.

Au fost două zile când târgumureșenii au avut posibilitatea să vizioneze câteva nestemate din muzica ușoară românească, internațională, cât și muzică din comoara folclorului românesc

 

Lasă un comentariu