AZOMUREȘ - partener în proiecte culturale și educative

Distribuie pe:

În cadrul parteneriatului dintre SC AZOMUREȘ SA și organizatorii Festivalului Internațional „Academia Sighișoara", doi elevi târgumureșeni, de la Liceul de Artă din municipiu, vor beneficia de burse pentru a participa la această prestigioasă manifestare muzical-educativă.

În urma concursului de selecție desfășurat vineri, 12 mai, la Sala Mică a Palatului Culturii din Târgu-Mureș, juriul - alcătuit din Vasile Cazan, directorul Filarmonicii de Stat Târgu-Mureș, și prof. Beres Melinda, din partea „Academiei Sighișoara"- a decis acordarea celor două burse elevei Antal Andrea - clasa a X-a, pian (profesor: Kovacs Zsuzsa), respectiv elevului Dascăl Alexandru, clasa a XI-a, canto clasic (profesor: Marian Someșan). Rezervă: Angela Moldovan, clasa a XI-a, pian (profesor: Szõnyi Marthá).

Festivalul, care se va desfășura în perioada 1-14 august, este un eveniment al Asociației „Cultura Viva" și reunește cei mai buni tineri muzicieni din țară și din străinătate.

Este pentru al doilea an consecutiv când AZOMUREȘ oferă tinerilor din municipiu șansa de a participa la această manifestare, bursele oferite acoperind toate cheltuielile în acest sens. „Academia Sighișoara, proiect cultural-educativ Helveto-Român, cu rădăcini adânci în județul Mureș, se află în faza finală de pregătire. Ne bucurăm să avem un partener de nădejde în AZOMUREȘ, entitate care în mod constant a sprijinit evenimente culturale în județul Mureș. Prin bursele acordate tinerilor muzicieni, AZOMUREȘ contribuie la o viziune pozitivă de dezvoltare în plan educativ a locuitorilor dintr-un județ cu un potențial uman deosebit în România", a declarat Alexandru Gavrilovici, președintele Asociației „Cultura Viva", potrivit unui comunicat postat pe site-ul companiei.

Foto: De la stanga la dreapta: Antal Andrea, Dascal Alexandru, Moldovan Angela

 

Lasă un comentariu