În acest an, ZIUA EROILOR, MARCATĂ ODATĂ CU ÎNĂLȚAREA!

Distribuie pe:

Prin hotărâre de Guvern, s-a decis ca, în acest an, Ziua Eroilor, cu statut de sărbătoare națională, să fie celebrată în 25 Mai, cea de-a patruzecea zi de la Sfintele Paști, odată cu Înălțarea.

Astfel, în 25 Mai, Ministerul Apărării Naționale (MApN), prin unitățile, instituțiile de învățământ, cercurile și bibliotecile militare, va organiza simpozioane, întâlniri cu istorici și veterani de război, comemorări la cimitire, mausolee și monumente comemorative de război, expoziții de carte.

Totodată, MApN va organiza, prin intermediul reprezentanțelor diplomatice românești sau oficiilor consulare, activități specifice pentru cinstirea memoriei și comemorarea eroilor români căzuți și înhumați pe teritoriul altor state, iar autoritățile administrației publice locale vor organiza expoziții tematice, simpozioane și vor desfășura programe proprii de evocare a memoriei eroilor.

Instituțiile de apărare și ordine publică vor asigura gărzi de onoare și muzică militară pentru evenimentele oficiale organizate în Capitală și în municipiile reședință de județ. 

Lasă un comentariu