PENTRU PRIMA DATĂ LA UN FESTIVAL MUREȘEAN

Distribuie pe:

Printre invitații celei de a XVI-a ediții a Festivalului „Zilele Școlilor Populare de Arte" de la Târgu-Mureș, pentru prima dată a participat și Școala Populară de Arte „Ion Irimescu" din Suceava.

După terminarea festivalului am purtat un dia-log cu cel care a însoțit eleva.

- Pentru început, vă rog să vă prezentați publicului cititor al cotidianului „Cuvântul liber".

- Mă numesc Ion Băițan și sunt directorul Școlii Populare de Arte „Ion Irimescu" din Suceava. Înainte de a fi director am lucrat la Centrul Județean de Conservare și Educație Populară ca profesor de dans la școala pe care o conduc.

- Câți elevi, profesori și câte discipline are școala pe care o conduceți?

- Am preluat conducerea școlii în anul 2012 și atunci era un număr de vreo 440 de elevi, iar în prezent avem 668 de elevi, 32 de profesori și 18 discipline la care vrem să mai adăugăm și altele pe care le găsim în zona noastră.

- Sunteți pentru prima dată la Târgu-Mureș. Ce ați văzut în tot acest timp cât ați fost aici?

- Dacă astăzi nu eram la Târgu-Mureș cred că era cea mai mare nereușită a vieții mele pentru că am văzut un oraș frumos, curat, oameni cu sufletul larg, oameni buni și dornici ca să păstreze bogăția acestui oraș. Am văzut orașul cu drag, am avut un ghid bun cu mine, care m-a ajutat să păstrez ceva în minte pe care să le povestesc și colegilor mei și să fac cunoscută gazda bună care este Târgu-Mureș.

- Ce părere aveți despre spectatorii care au participat la aceste spectacole prezentate de elevii celor zece școli populare din țară?

- Am văzut soliști de muzică ușoară, teatru și soliști de muzică populară și spun că sunt bucuros că alături de elevi sunt părinții, pentru că fără părinți, fără profesori, copiii nu pot face nimic.

- Câteva cuvinte despre eleva care a prezentat Școala Populară de Arte „Ion Irimescu" din Suceava?

- Ea se numește Bianca-Denisa Talpalariu și provine dintr-o familie din zona Zvoriștea care este în anul întâi la școala noastră și este eleva profesoarei Alexandra-Elena Dăncilă. Ea a fost pe scenă în fața publicului pentru prima dată. Îi place și se străduiește să apară pe scenă cu noi cântece. Ea a interpretat piesa „Soarele n-a răsărit" și „Badișor mustață albă" (ciobănaș). Mă bucur ca piesele au plăcut publicului și au fost primite cu aplauze.

- Ce vă doriți pentru viitor?

- Nu-mi doresc decât ca activitatea mea pe care o desfășor cu drag să o duc la bun sfârșit, ca să rămână ceva în urma mea, iar la Târgu-Mureș vom reveni când vom fi invitați și vom onora invitația.

- Vă doresc succes mai departe, să aduceți la festival mai mulți reprezentanți ai cântecului popular, cu mulțumirile mele pentru acordarea acestui interviu.

Lasă un comentariu