Blocul din strada Nicolae Grigorescu, din nou, pe lista lucrărilor de reabilitare seismică!

Distribuie pe:

Săptămâna trecută (9 mai 2017), Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene a lansat în dezbatere publică proiectul de hotărâre pentru aprobarea programului de acțiuni pe anul 2017 privind proiectarea și execuția lucrărilor de intervenție pentru reducerea riscului seismic la construcțiile cu destinația de locuințe multietajate, încadrate prin raport de expertiza tehnică în clasa I de risc seismic și care prezintă pericol public.

Potrivit notei de fundamentare, printre cele 87 de clădiri de locuit multietajate incluse în programul de acțiuni pe anul 2017, la secțiunea proiectarea lucrărilor de intervenție, se află și blocul de locuințe din Târgu-Mureș, strada Nicolae Grigorescu nr. 4, construit în 1962, care cuprinde 60 de apartamente.

Tot în faza de proiectare a lucrărilor, mai sunt cuprinse 30 clădiri din București, 5 clădiri din județul Bacău, 10 din județul Prahova, 6 din județul Iași și una din județul Suceava.

La execuția efectivă a lucrărilor de intervenție, se va trece la 30 de clădiri din București, două clădiri din județul Tulcea și câte o clădire din județele Prahova și Covasna.

Prin legea bugetului de stat pe anul 2017, Ministerului Dezvoltării Regionale i-a fost alocată suma de 25.000.000 lei, din care se asigură, cu prioritate, finanțarea acțiunilor de proiectare și de execuție a lucrărilor de intervenție pentru reducerea riscului seismic la construcțiile cu destinația de locuințe multietajate. 

Lasă un comentariu