Cel mai mare zăcământ de gaze naturale, descoperit în ultimii 30 de ani

Distribuie pe:

Vineri, 12 mai 2017, primul ministru Sorin Grindeanu, ministrul Energiei, Toma Petcu, și ministrul Economiei, Mihai Tudose, au participat la prezentarea celui mai mare zăcământ onshore de gaze naturale descoperit de statul român în ultimii 30 de ani, la Caragele, în județul Buzău.

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, în iunie 2016, Romgaz a descoperit în complexul structural Caragele (între Buzău și Brăila), lung de circa 35 de kilometri, o importantă acumulare de gaze naturale la adâncimi între 1.500 și 4.000 de metri, acumulările de gaze având valori de circa 25 - 27 miliarde metri cubi, cu potențial de creștere în urma evoluției explorării, putând asigura consumul întregii țări pe o perioadă de 2 - 3 ani.

În cadrul vizitei de la sfârșitul săptămânii trecute, delegația guvernamentală s-a întâlnit cu conducerea companiei Romgaz Mediaș, pe tema perspectivelor de dezvoltare ale zăcământului descoperit în zonă.

„Delegația guvernamentală condusă de premierul Sorin Grindeanu a vizitat obiectivul Grupul 4 Caragele al Romgaz Mediaș, format din grupul de colectare a gazelor produse de sondele 4, 5, 6 Caragele, stație de uscare gaze și stație de măsură gaze. Discuțiile s-au axat pe importanța deosebită a acestei descoperiri ce contribuie la independența energetică a României și cu potențial pentru existența unor noi zăcăminte de același tip.

În 2017, Romgaz intenționează să foreze șase sonde în acest zăcământ, dintre care 3 sunt deja în funcțiune, investițiile ajungând la suma de 40 de milioane de euro. Punerea în producție a acestui zăcământ va presupune investiții de circa 140 de milioane de euro, destinate, printre altele, și lucrărilor de foraj de sonde pentru confirmarea creșterii potențiale a volumelor disponibile în acest perimetru.

Zăcământul urmează să fie pus în producție de către Romgaz în anul 2019", precizează Guvernul.

Lasă un comentariu