Premierul Sorin Grindeanu: „MĂSURILE LUATE DE GUVERN SUNT CELE CORECTE!"

După ce analiștii economici și organismele internaționale (Fondul Monetar Internațional, Banca Mondială și Comisia Europeană), dar și Eurostat (Institutul European de Statistică) au constatat că România a înregistrat, în primul trimestru din acest an, cea mai mare creștere economică din UE, de 5,7%, comparativ cu primul trimestru 2016, Guvernul afirmă, într-un comunicat de presă, că va continua să susțină tendința de creștere economică prin stimularea investițiilor publice, accelerarea atragerii de fonduri europene, îmbunătățirea colectării și reducerea evaziunii fiscale.

„Creșterea economică este și rezultatul încrederii mediului de afaceri în măsurile economice anunțate de Guvern pentru perioada următoare, între care Legea prevenției și înființarea Fondului Suveran de Investiții, dovedită inclusiv prin indicatorii de încredere calculați de Comisia Europeană.

Pentru 2017, ne-am propus să atragem fonduri europene consistente în economia românească, respectiv 5,2 miliarde euro. Totodată, monitorizez personal, prin întâlniri de lucru săptămânale, îmbunătățirea colectării și combaterea evaziunii fiscale. Sunt pârghii prin care susținem ritmul de creștere economică, astfel încât evoluția economiei să fie resimțită în viața de zi cu zi a românilor", consideră premierul Sorin Grindeanu.

Potrivit Guvernului, rata creșterii economice de 5,7%, mai mare decât cifra estimată pentru întreg anul 2017, respectiv 5,2%, a fost anticipată de alte evoluții pozitive din economie, și anume: exporturile au ajuns la un maxim istoric record în luna martie 2017, adică la 5,7 miliarde euro; în primele 4 luni ale anului, s-au creat peste 100.000 de noi locuri de muncă stabile; producția industrială are rate de creștere ridicate (o evoluție pozitivă are industria prelucrătoare și high tech), iar rata șomajului se află la un minim istoric de după 1989.

Lasă un comentariu