APEL UMANITAR

Distribuie pe:

Doamna Maria Varga, în prezent asistată la Căminul pentru Persoane Vârstnice, din Ideciu de Jos, ne roagă, prin intermediul unei scrisori, să îi facem cunoscută situația delicată în care se află, cu speranța că, printre cititorii noștri, se vor găsi și oameni care pot să îi vină în ajutor.

„Am 66 de ani și sunt din Luduș. Soțul mi-a murit de 9 ani, sunt singură pe lume, nu am copii, nu am frați sau surori. În anul 2015, în luna februarie am fost internată în spital și, între timp, s-a abătut asupra orașului o furtună mare, care mi-a distrus aproape toată casa. Eram asigurată la „Carpatica", dar când am încercat să îmi recuperez paguba, am aflat că banca dăduse faliment. Am scos o hârtie pentru reparații de la Primărie și am trimis-o la București, de unde mi-a venit răspuns că în data de 4 - 5 februarie nu a fost nicio furtună în Luduș, deci nu aveam dreptul la despăgubiri. Furtuna a avut loc în 14-15 februarie, nu știu cine a încurcat datele, dar era clar că nu pot să mă bazez pe ajutorul celor din Capitală.

Pentru a face rost de bani pentru reparații, am plecat la Târgu-Mureș și am luat de la o bancă un credit de 5.000 de lei, numai că acasă am ajuns fără bani. Mi-i furase cineva…

Bolnavă și cu o pensie de doar 670 de lei, nu am mai reușit să mă descurc singură, așa că am fost ajutată de Primăria Luduș să vin la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Ideciu de Jos.

Acum, sunt foarte bolnavă (am osteoporoză, tensiune, probleme la coloană, pietre la fiere), iar aici nu pot să țin regim alimentar, plus că trebuie să fac operație.

Când am venit aici, aveam economii de 3.600 de lei, bani proveniți din vânzarea a ceea ce a mai rămas din casă. Am apucat să cheltuiesc 500 de lei pe medicamente, iar în 12 martie 2017, restul de bani (3.100 de lei) mi-au fost furați. Nu mai am bani pentru medicamente și pentru mâncare de regim. De aproape o lună, beau doar ceai, dar simt că îmi pierd puterile și trebuie să merg și la operație.

Apelez la oamenii de bună credință și cu suflet mare să mă ajute cu ceva bani. M-aș descurca cu o sumă între 1.500 - 2.000 de lei", ne roagă doamna Maria Varga.

Între timp, doamna Varga a fost operată la Spitalul din Reghin, iar cei care din puținul lor sunt dispuși să o ajute pot lua legătura cu dânsa la numărul de telefon 0740.811.653 sau la Căminul pentru Persoane Vârstnice Ideciu de Jos, la numărul de telefon 0265/716.375. 

Lasă un comentariu