S-a încheiat etapa depunerii cererilor unice de plată pentru anul 2017

Distribuie pe:

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură a încheiat, la data anunțată, Campania de primire a cererilor unice de plată pentru anul 2017: ,,A fost un efort deosebit al tuturor celor implicați în acest proces - fermieri, președinți ai asociațiilor de crescători de animale și ai celor de producători agricoli, APIA, MADR, ANZ, ANSVSA, primării și prefecturi. Doresc să le mulțumesc tuturor și îi anunț că, față de anul trecut, suprafața aferentă cererilor depuse de beneficiari este mai mare cu 214.524,58 hectare. Scăderea numărului de cereri depuse și creșterea suprafeței aferente demonstrează că exploatațiile s-au unit, asocierea fermierilor fiind din ce în ce mai necesară în vederea consolidării rolului acestora pe piață", declara ministrul Agriculturii, Petre DAEA.

Modificări la cererile unice de plată pot fi depuse, fără aplicarea unor penalități, până în 31 mai inclusiv.

Conform prevederilor art. 1 din Ordinul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) nr. 18/03.02.2017, APIA are obligația ca, începând cu luna iunie 2017, în intervalul 1 iunie - 1 iulie, să efectueze controlul administrativ, inclusiv controlul preliminar al cererilor unice de plată, eșantionarea acestora, precum și transmiterea eșantioanelor, potrivit dispozițiilor Regulamentului nr. 2333/2015 de modificare a Regulamentului de punere în aplicare (UE) nr. 809/2014; între 1 iulie - 1 octombrie se va realiza controlul la fața locului pentru cererile unice de plată eșantionate la control pe teren, iar controlul aferent al unor obligații specifice, în iarna sau în primăvara anului următor.

Plata avansului pentru anul de cerere 2017 se va efectua începând cu 15 octombrie 2017, iar plata regulară pentru anul de cerere 2017 se va efectua între 1 decembrie 2017 -31 martie 2018.

Finanțarea sprijinului financiar aferent Campaniei 2017 este asigurată din Fondul European de Garantare Agricolă, din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală și de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Lasă un comentariu