„Muzica florilor, muzica tăcerii…"

Distribuie pe:

…Mă tem să pun în cuvinte acea parte intraductibilă care parfumează în taină floarea grădinii mele…

(Louis Savary)

…Prezență mai degrabă discretă în peisajul public mureșean, Sabina Goron a decis să-și aștearnă pe pânză „partea intraductibilă" a eului creator, într-o „risipă" de peisaje florale, o compoziție cromatică de o forță aparte, sensibilă și captivantă, deopotrivă, prin rafinament, finețe și expresivitate.

Vernisajul expoziției personale a pictoriței a avut loc vineri, 19 mai, la Galeria „Cuvântul liber", în organizarea Asociației Culturale „Punți de Lumină" (președinte - Mariana Cristescu), în colaborare cu Asociația Artiștilor Plastici Mureș.

Cuvântul de binecuvântare a fost rostit de părintele Gheorghe Șincan, iar despre artistă și lucrările sale au vorbit, în termeni elogioși, Mariana Cristescu, senior-editor, Lazăr Lădariu, redactorul-șef al cotidianului „Cuvântul liber", artistul plastic Călin Bogătean, profesor la Școala Populară de Artă Târgu-Mureș, Ilarie Opriș, președintele Asociației Artiștilor Plastici Mureș.

Absolventă (și) a Școlii de gravură în sticlă, Sabina Goron este autoarea a nenumărate cupe decernate, de-a lungul timpului, unor prestigioși sportivi români, în cadrul festivităților de premiere la diverse competiții.

Lasă un comentariu