„Devotament și Demnitate... Patriei și Neamului!"

Distribuie pe:

Motto:

„De se află Patria în nevoie și în primejdie, atunci ai prilej de a-ți arăta inima. Egoistul caută să scape, iar patriotul să se împărtășească de primejdiile ei pentru ca să o mântuiască prin unire și statornicie".

Gheorghe Asachi (1788-1869), cărturar umanist, poet și scriitor român

Țara noastră trece prin situații foarte delicate de aproape 28 de ani. Am crezut că am scăpat de o mare dihonie a minciunii roșii, dar, din păcate, am dat peste o altă mare minciună și nedreptate: Marea democrație. Am așteptat-o toți românii cu sufletul la gură, după ce l-am dat jos pe așa-zisul „Odios" din toate sferele și frâiele unei țări, mergând până la obștescul sfârșit prin împușcare.

În locul lui s-au cocoțat alți „Odioși" care folosesc și dețin aproape 78% din averea și truda țării. Pentru aceștia democrația este un moment benefic, lăudabil; lor li s-a îndeplinit profeția binefacerilor democrației. Ei fac legile, ei le contestă, ei scot oamenii în stradă, dar tot ei sunt aceia care își fac concediile și plăcerile în locuri exotice pe care noi, poporul simplu și de jos, nu le putem concepe sau cum nu le-au putut concepe (nici chiar unele dintre aceste căpușe însângerate cu jertfa românilor umiliți în numele democrației) cu ceva timp în urmă.

„A fost odată un odios... astăzi țara este plină de ei...???!!!"

Acestora ar trebui să le reamintesc cuvintele memorabile ale marelui istoric căzut și el pe baricadele falsei înțelegeri românești: Nicolae Iorga: „DEMOCRAT ÎNSEAMNĂ CINEVA CARE VREA SĂ SE ÎNALȚE POPORUL PE UMERII SĂI, NU CINEVA CARE VREA SĂ SE ÎNALȚE EL PE UMERII POPORULUI".

„Ca la noi la nimenea..." În timp ce mai marii legiuitori ai țării, parlamentari și senatori, se ceartă zilnic pentru ciolanul propriu, Transilvania este din nou pusă la mezat, tot în numele democrației, dar și a lipsei implicării acelora care sunt îndrituiți, unși și juruiți în speță, toți parlamentarii ardeleni, din județele Mureș, Cluj, Harghita, Covasna și celelalte. Cum este posibil ca „Luatul în Brațe" Orban să ne sfideze în toată lumea, să sfideze o Uniune Europeană, să ne mintă pe tot globul, iar noi, cei puși să apărăm hotarele Patriei românești, ne facem că lucrăm, și arăm alte țelini, străine de moșii și strămoșii noștri.

Scriitorul ungur Sami Laszlo spunea odinioară:

„Principiile democrației sau, cu alte cuvinte, ale libertății adevărate, sunt întocmai ca farurile, aducând chiar acest serviciu. Farurile arată navigatorilor că primejdia e în apropierea malurilor stâncoase, iar siguranța e în largul mării. Și principiile democrației propovăduiesc că, de vrem să trăim, trebuie să ne îndepărtăm de vechile valuri".

Numai că acest fals democrat și cu aptitudini duplicitare, (după cum i aruncă osul...), Orban, cu a lui șleahtă de udemeriști autohtoni nici nu vor să piară, dar nici să nu se lase de vechile valuri ale autonomiei, autodeterminării, ale umilirii și subjugării majorității românești. Pentru ei nu mai există lege românească, constituție românească, Trianon internațional, ci numai viziunea lor sălbatică a falsei Ungarii mari. Ion Heliade Rădulescu spunea că „DEMOCRAȚIA ȘI LIBERTATEA ADEVĂRATĂ MAI ÎNAINTE DE TOATE, CERE MORALITATE". Care moralitate domnilor? Când preoții reformați, romano-catolici, unitarieni, protestanți sunt în fruntea dihonei autonomiste, ei, care ar trebui să fie Port-Drapelul lui Hristos": „PACEA MEA AM ADUS VOUĂ, PACEA MEA LAS VOUĂ, SĂ VĂ IUBIȚI UNII PRE ALȚII PRECUM V-AM IUBIT ȘI EU".

S-a mers la București pentru Liceul Teologic Catolic din Tg.-Mureș. Toată lumea știe că este o falsă problemă, dar toți tac, se pitulesc, se ceartă, se pupă, și, până la urmă, ei vor câștiga în numele unei false democrații, dar și a unei lașități și trădări din partea românilor puși să apere democrația și Neamul Românesc. Am înțeles că acest duplicitar Orban nu l-a primit în audiență pe ministrul nostru de externe... Așa ne trebuie, dacă tot plecăm capul și nu luăm taurul de coarne, cum ar spune românul nostru de altădată. Nu uitați, domnilor puși să ne conduceți: „CAPUL PLECAT SABIA NU-L TAIE, DAR NICI SOARELE NU-L VEDE".

Cu câteva zile în urmă, la un meci de handbal între două reprezentative, una românească și una ungurească, susținut la Budapesta, câteva mii de huligani descreiarați ne făceau țigani și cerșetori; au aruncat în portărița noastră cu un litru de urină după spusele antrenorului suedez, au scuipat-o timp de 10 minute, au aruncat cu obiecte în capul ei... dar federația internațională, marea democrație europeană NU funcționează și în cazul României. Să ne aducem aminte și de prietenii noștri francezi care tot timpul ne fac țigani; să ne aducem aminte că o mână de falși gazetari francezi care au adus „lezmajestate Maicii Domnului (cum ar spune marele gânditor Țuțea) și credinței noastre Ortodoxe (vă mai amintiți cum i-a pedepsit Dumnezeu?). Mai nou, suntem discriminați și alimentar: pentru marile democrații, numai mâncare calitatea I, iar pentru noi este de ajuns calitatea a II-a; „Poftim, democrație, moncher", cum ar spune Caragiale. Dar... unde sunteți voi, mari judecători Wizel-iști sau ai comitetului de discriminare? La unguri, francezi, nemți totul este permis și funcționează, iar când este vorba de români și România, este posibil orice fiindcă suntem ...„cetățeni de rangul II", cum le place unor vizitatori autohtoni să se autocompătimească pe la porțile Europei și nu numai... Dar... dragilor români, așa ne trebuie, când peste o majoritate covârșitoare punem minorități cu aspirații revarșande, autonomiste, cu aere de grofi medievali și alții... mici la număr, dar țări în cerbicie!!?? Au trecut 28 de ani de umilință, minciună, fățărnicie și, cred eu, că la noi românii nu mai funcționează... Mintea românului de pe urmă... Ce bine ar fi să mă înșel! NU ESTE TÂRZIU NICI ACUM! De aceeea vă reamintesc tuturor românilor ce spune Sfânta Scriptură și Imnul Sfânt Românesc: „DEȘTEPTĂ-TE, ROMÂNE, DIN SOMNUL CEL DE MOARTE..." și „DEȘTEAPTĂ-TE, TU CEL CE DORMI".

Deocamdată, confundăm democrația cu demagogia; acelora care nu prea sunt democrați și sunt mai mult demagogi, le lipsește... demnitatea...

Îi salvează înțelepciunea românului, cea a lui Bolintineanu: „NU POATE FI CINEVA CEL DINTÂI, ÎNTR-UN STAT DECÂT CU CONDIȚIUNE SINE QVA NON A FI CEL MAI DEMN". Cei ce au urechi de auzit să audă!

„Reflecții sufletești", vol. II

Lasă un comentariu